THK, 3 bin 499 adet deri topladı

Türk Hava Kurumu (THK) Karacabey Şubesi Başkanı Zeki Sır, Kurban Bayramının 1. ve 2’inci günü olmak üzere merkez ve köylerden 3 bin 499 adet deri topladıklarını açıkladı. Kurban Bayramı’nda bağışlanan 3 bin 386 koyun, 54 keçi ve 59 sığır derisinden yaklaşık 11 bin 147 TL gelir elde ettiklerini belirten THK Karacabey Şubesi Başkanı Zeki Sır, halkın ilgisine teşekkür etti.

THK’nın 93 yıldır kurban derisi topladığının altını çizen Başkan Sır, “Özellikle gençlerimizin eğitiminde bu paraları değerlendiriyoruz. Biz Türkiye’nin her tarafından gençlere havacılık eğitimleri veriyoruz. İnşallah bu yılda yamaç paraşütü, model uçak gibi eğitimler vereceğiz. Tabi bu eğitimlerin bedelleri biz vatandaşlarımızın bağışladığı fitre, zekat ve kurban derisi ücretleriyle karşılanıyor. Çünkü THK’nın başka bir geliri yok. Bu yılda sattığımız derilerle gençlere yeni eğitimler vermeye devam edeceğiz. Temennimiz bunu her zaman sürdürmektir. İnşallah vatandaşlarımızın desteği ile bunu devam ettiririz.” şeklinde konuştu.

Koyun, sığır ve keçi derisi bağışı alıyoruz. Derileri bayramdan önce ihaleye çıkarıyoruz ve tüccarlara satıyoruz. Ama maalesef toplumda eski duyarlılık ve ilgiyi göremiyoruz. Bağışlar, yıllar geçtikçe azalmaya başladı. Vatandaşlarımızdan, makbuz karşılığında bağışta bulunmalarını rica ediyoruz. Halkımızın ilgisine teşekkür ediyorum ve geçmiş bayramlarını da kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.