Özel Eğitim Meslek Lisesi açılıyor!

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede özel eğitim alanında büyük ihtiyaç olan Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin Bakırköy Mahallesi’nde bulunan okul binasında açılmasının Bakanlığın 22.07.2020 tarih ve 9734321 sayılı onayı ile uygun görüldüğü açıklandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “İlçe genelinde tanısı olan 73 öğrenciden 64’ünün bugüne kadar Mustafakemalpaşa’da veya Nilüfer’de eğitimlerine devam ettiği, 19 öğrencinin de sırada beklediği bildirildi. Bakırköy’deki söz konusu okulun açılması ile hafif düzeyde zihinsel yetersizliği veya otizmi olan 73 bireyin tamamının kendi ilçesinde eğitime devam etmelerinin sağlanmış olacağı vurgulandı. Okul binasının tadilat ve onarımının yapılması için de çalışmalara başlandığı, onarım/tadilatın tamamlanınca hizmete açılacağı öğrenildi.” denildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Karacabey Özel Eğitim Meslek Okulu, lise düzeyindeki hafif düzeyde zihinsel yetersizliği veya otizmli olan öğrencilerimize hizmet verecektir. Bu durumda olan Mustafakemalpaşa ve Nilüfer ilçelerine giden öğrencilerimizin de artık bu okulun açılmasıyla kendi ilçelerinde eğitimlerine devam etmelerine imkan sağlanmış olacaktır. Ayrıca bu okulumuzda eğitim gören tüm öğrencilerimiz taşıma kapsamına alınacak olup, ücretsiz taşıma ve yemek hizmetlerinden faydalanacaklardır. Bu vesileyle bu okulun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese camiam adına teşekkür ederim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.