Teröre lanet yağdı!

Şehit kanlarıyla kutsanmış Türk Bayraklarıyla meydanı dolduran 5 bini aşkın Karacabeyli, hainlere öfke kustu .
Teröre lanet yağdı!
Karacabey’de toplumsal duyarlılık gösteren vatandaşlar dün 12 vatan evladının şehit edilmesinin ardından kenetlenerek, terör örgütü PKK’ya lanet yağdırdı.
Karacabey Kültür ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla dün Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan halk, şehitlere saygı duruşunda bulundu. Hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı’nın ardından ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleri eşiğinde ‘Askere ateş eden eller kırılsın’, ‘ Kahrolsun PKK’, ‘Irak’a gireriz PKK’yı ezeriz’ şeklinde sloganlar atarak Hakkari Dağlıca’da 12 askerin şehit edilmesine tepki gösterdi. Mitinge katılan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’na ise “Yan Gelip Değil Can Verip Yattılar! (Karacabey Halkı)” yazılı pankart asılarak Başbakan’a üstü kapalı mesaj yollamayı da ihmal etmediler. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Bulvarı bir süre trafiğe kapatıldı. Mitinge katılanlar duygulu anlar yaşarken gözyaşlarını tutamadı.
Taşlık Köyü’nden Sahure Şahin (60), mitingde göz yaşlarını arasında anaların canı yanmasın diye feryat etti. Şahin, “Hepsi ana kuzusu, askerlerimiz ölmesin. Olan bize oluyor, ateş anaların yüreğine düşüyor. Canlar gidiyor, ocaklar sönüyor. Elleri kırılsın evlatlarımıza kıyanların” diye haykırdı.
Ardından Atatürk Bulvarı üzerinden Garnizon Komutanlığı’na doğru yürüyen kalabalık Karacabey Jandarma Komutanlığı önünde ‘Hepimizin askeriz, silah isteriz’ ve ‘Askere ateş eden eller kırılsın’ sloganları attı. Mitinge katılan vatandaşlar burada Karacabey Garnizon Komutanlığına ve TSK mensuplarına taziye ziyaretine geldiklerini belirtti.
Karacabey Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Ellialtıoğlu, TSK’nin teröristlere gerekli cevabı vereceğini ve hiçbir terör unsurunun ülkeyi yıkamayacağını belirtti. Ellialtıoğlu, operasyonların devam ettiğini, teröristlerin eninde sonunda yakalanacağını ve şehit askerlerin kanının yerde kalmayacağını vurguladı. Karacabey Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, kalabalığa sakin olmalarını ve provokasyonlara kapılmadan dağılmalarını istedi.
Jandarma Komutanlığı’ndan sonra Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gelen vatandaşlar burada Emniyet Müdürü Varkın Suyuak’a geçmiş olsun dileyerek terörü lanetleyen sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Mitinge katılanlar burada kısa bir süre slogan atarak terörü lanetledikten sonra dağıldı.
PKK’lı teröristlerin Hakkari Dağlıca’da Piyade Taburu’na saldırısı sonucu, Piyade Astsubay Mehmet Bozkurt, Astsubay Soner Özübek, Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Çavuş Selçuk Gürdal, erler Lokman Eker, Yavuz Öztürk, Zekeriya Yatı, Abdurrahman Doğan, İrfan Beyaz, Vedat Kutluca, Samet Saraç ve Mehmet Gücük şehit oldu. Saldırıda, 16 asker de yaralandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.