Teröre karşı tek yürek

Karacabey’de siyasi partilerin ilçe başkanları basın toplantısı düzenleyerek teröre ortak tepki gösterdi. Teröre karşı hazırladıkları ortak bildiriye imza atarak basın açıklaması yapan Karacabeyli siyasiciler tek yürek olduklarını belirtti.
Teröre karşı kenetlenerek, birlikte mücadele edilmesi gerektiği mesajlarının verildiği Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya; Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Murat Erol, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Demokrat Parti İlçe Başkanı Zeki Gülan, Demokratik Sol Parti İlçe Başkanı Nuri Uzel, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı İzzet Toprak, Vatan Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kurur yer aldı.
Siyasi partilerin ilçe başkanları, terörü lanetlemek ve birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla gerçekleştirdikleri toplantıda millet iradesine baş kaldıran tüm hainlere karşı hiçbir siyasi parti ve düşünce gözetmeksizin devletin yanında olduklarını ve bu konuda da bir ve beraber olduklarını beyan ettiler.
Dış güçlerin maşası olan terör örgütlerine hiç bir zaman boyun eğmeyeceklerini, bütün Türkiye’nin terör karşısında tek yürek olduğunu söyleyerek basın bildirisini okuyan AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, şu ifadelere yer verdi: “Aziz milletimiz; Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş’ta polislerimize ve daha orada yaşadığımız acımız soğumadan Kayseri’de silahsız askerlerimize yönelik olarak düzenlenen hain saldırılar, daha önceki hain ve kanlı eylemler gibi milletimizin birliğine, bekasına, bütünlüğüne yönelik vahşet gösterileridir.
Bu hain saldırılarla hiçbir kutsalı tanımadığını gösteren teröristler, bir kez daha insanlık düşmanı yöntemlerini devreye sokmuşlardır. Bunu yapan örgütün adı ne olursa olsun bilsinler ki, bu milletin kardeşliğini, birliğini, beraberliğini bozamayacaklar, tam aksine gittikçe birbirimize daha sıkı sarıldığımızı göreceklerdir.
Hiçbir talep, hiçbir mazeret, terörizme meşruiyet kazandıramaz. Terör ve terörden beslenenler hiçbir zaman bu ülkede hâkimiyet kuramayacak, yüzlerce yıldır tarihini kahramanlıklarla yazmış olan milletimizi yıldıramayacaktır. Tarihimizden aldığımız güçle terör saldırıları karşısında millet olarak topyekûn mücadele edeceğimizden ve daha da kenetleneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
Teröre vereceğimiz en güzel cevap, kardeşliğimizi daha da güçlendirmek olacaktır. 15 Temmuz’da milletimizin iradesine karşı FETÖ ihanet şebekesi tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan alçakça girişime karşı siper ettiği göğsüyle, inancıyla, vatan sevgisiyle tanklara, tüfeklere karşı koyan aziz milletimiz, inanıyoruz ki teröre, şer odaklarına karşı her zaman olduğu gibi daha da kenetlenecek ve bu şerre bir dur denilecektir.
Ortadoğu ülkelerinin insanların etnik ve mezhepsel farklılıkları üzerinden kan gölüne döndürüldüğünü, parçalandığını unutmayarak ve bu tuzağa asla düşmeyerek farklılıklarımızla bu ülkeyi vatan yapan, bu halkı millet yapan değerler için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Bizler farklı görüşlerden siyasi partilerin temsilcileri olarak ülkemizin birliği, bütünlüğü, bekası yolunda biriz, beraberiz ve bu bütünlük adına canlarını siper eden güvenlik güçlerimiz ile devletimizin yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.