Mahmuriyet Mahallesi Bandırma’ya mı bağlı?

Karacabey Mahmuriyet Mahallesi’ndeki alt yapı yetersizliği nedeniyle katı atıkların sokak aralarında akması halkın sağlığını tehdit ediyor.
Mahmuriyet Mahallesi’ndeki rezaletin yıllardır dile getirilmesine karşın, bu güne değin hiç bir belediye başkanının çözüm üretme konusunda adım atmaması halkı canından bezdirmiş durumda.
Özellikle yağmurlu havalarda sokaklara yayılan pis kokuların dayanılmaz boyutlara ulaştığı belirtildi. Pislikten en fazla etkilenen minik öğrencilerin ise salgın hastalıklarıyla karşı karşıya kaldığı ileri sürüldü. Çocukların sık sık hastanelik olmaya başladığına ve tehlikenin giderek büyüdüğüne dikkat çeken Mahmuriyet’liler eleştiri oklarını Belediye’ye yöneltti.
Mahmuriyet Mahallesi’nin çevre yolu tarafındaki pis kokulara mahkûm bırakıldıklarını söyleyen Takdire Başey, seçimler sırasında oy istemeye gelen başkan adaylarına, sözlerini yerine getirmedikleri için verdi veriştirdi.
Mahmuriyet Mahallesi’ne, Karacabey’e bağlı değilmiş gibi muamele yapıldığını söyleyen Takdire Başey, içler acısı durumundaki pislik yuvasından yetkililere seslenirken, özellikle Belediye’ye büyük tepki gösterdi.
Karacabey Şehit Yzb. Erhan Kındır İlkokulu öğrencilerinin geçtiği yol üzerindeki rögarlardan çıkan pis kokular nedeniyle hem kendilerinin hem de çocuklarının sağlığından endişe duyduklarını ifade eden Takdire Başey, Belediye’den acil çözüm beklediklerini söyledi.
Mahmuriyet halkı adına konuşan Başey, tıkalı olan kanalizasyon giderleri yüzünden lağım sularının sık, sık çevreye yayıldığını belirterek, “Bok kokuları nedeniyle Belediye’ye ve Buski’ye defalarca şikayette bulunduk ancak hiçbir görevli ilgilenmedi. Tehlike saçan pis kokular dayanılır gibi değil. Özellikle havaların iyi olduğu günlerde nefes almakta zorlanıyoruz. Artık canımızdan bezdik. Evimize giderken yollardan burnumuz tıkalı geçiyoruz. Çocuklarımızla birlikte okula gidip gelirken bu yolu kullanıyoruz. Yağmurlu havalarda yollara taşan pis sular çocuklarımızın sık sık mikrop kaparak hastalanmalarına neden oluyor. Pencerelerimizi açamıyoruz. Çevreye yayılan pis koku dayanılacak gibi değil, evlerimizin içinde bile hissediliyor. Geçmiş ve şu andaki Belediye yöneticilerine müracaatlarda bulunduk. Maalesef ilgilenen olmadı. Adaylar seçim zamanlarında oy istemeye geldiklerinde defalarca söz verdiler ancak, iş başına gelenlerin hiç biri çözüm üretme konusunda adım atmadı.
Mahmuriyet, Karacabey’e bağlı değilmiş gibi unutulmuş bir mahalle. Nedense burası kaderine terkedilmiş bir görüntü içinde. Kimsenin ilgilendiği yok. Bizim dayanacak gücümüz kalmadı. Bu mahallede alt yapı olmadığı için boklar sokak aralarında akıyor. Her taraf pislik içinde. Salgın hastalıkların tehdidi altındayız. Özellikle yaz aylarında, hastalık taşıyıcısı sivrisineklerden pencerelerimizi açamıyoruz. Her şeyi göze alarak pencere açtığımız da ise pis kokular nedeniyle boğulacak durumda kalıyoruz. Yirmibirinci yüzyılda bu manzaralar Karacabey’e yakışıyor mu? Bunları hiç de hak etmiyoruz. Anlayacağınız insan yerine konulmak istiyoruz. Mahalle sakinleri olarak kalıcı çözüm bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.