Tek sorun iktidar partisidir!

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, Türkiye'de bir “ezen-ezilen” düzeninin hakim olduğunu vurgulayarak; terör başta olmak üzere temel sorunun yanlış politik yaklaşımlardan kaynaklandığını ileri sürdü.
Yıldız, “Ülkemizde uygulanan düzen, bir ezen-ezilen düzenidir. Adına 'Terör, Kürt veya Güneydoğu' sorunu denen şey, gerçekte ırkçılıktan dolayı bozulan bu milletin 'kardeşliğinin tekrar tesis edilmesi' sorunudur” dedi.
Terör'ü sorun olarak görenlerin, çatışmayı ve ırkçılığı esas aldıklarından dolayı bu problemi çözmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Yıldız; “ Sorunu Kürt Sorunu olarak görenler ise, yine aynı yanılgıya düşmekte ve ırkçılığı esas alarak çatışmayı körüklemektedirler.
Sorunu Güneydoğu Sorunu olarak görenler, sıkıntıyı sadece bölgenin geri kalmışlığı olarak görmüşler ve çözüm için sadece ekonomik kalkınmanın yeterli olacağını düşünmüşlerdir. Oysaki sorun, bütün Türkiye'nin kardeşliğini tesis etme sorunudur.
Bunun da tek ilacı, ezeni ve ezileni olmayan, İslam kardeşliğini esas alan, Osmanlı'da olduğu gibi, adil bir düzenin tesis edilmesidir.
Sultan Abdülhamid Han'a, Kürtlerin 'Bave Kurdan (Kürtlerin Babası)' adını vermesinde olduğu gibi milletle devletin tekrar kaynaştırılması sağlanmalıdır” diye konuştu.
SP İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, ekonomik konulara da değinerek, 2013 yılının yine zam, vergi ve sefalet yılı olacağını dile getirdi. Hükümetin, 2013 yılı boyunca, 166 milyar TL borç ödemesi yapmak zorunda olduğunu anımsatan Yıldız; “Bu borcun, bu yıl ödenmesi için bütçenin neredeyse yarısını kaynak için ayırması gerekmektedir. Bu da mümkün olmayacağı için borcun yeniden borçlanılarak ödeneceği aşikardır. 2013 yılında yine zam, yine vergi ve yine sefalet içinde bir hayat devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.
İşsizlik ve diğer ekonomik sorunların toplumsal yapıyı bozduğunu kaydeden Yıldız şunları kaydetti: “Bu yüzden yuvalar dağılmakta ve boşanma oranları katlanarak artmakta ve intiharlar da bunlara bağlı olarak giderek yükselmektedir. Bunun da sebepleri iktidarın üretime yönelik yatırımların yerine, sürekli ithalatı teşvik ederek tarımı, hayvancılığı ve sanayiyi ölüme terk etmesidir.
Bu iktidar, 150 milyar dolar ihracat yaptık diye böbürlenip, 230 milyar dolara dayanan ithalatı görmezden gelerek 80 milyar dolarlık açığı gizlemektedir. Mevcut düzende, memur, işçi, emekli, köylü ve dar gelirli bütün vatandaşlarımız ağır vergi yükleri altında ezilmektedir. Bu rejimde iktidarların vazifesi, vergiyi çalışanlardan alıp, dış güçler ve onların içerideki işbirlikçilerine pompalamaktan ibaret kalmaktadır. Oysa adil düzende vergi, serveti olandan belli oranda hizmet payı olarak alınmakta ve dar gelirli vatandaşlardan vergi asla alınmamaktadır.”
Türkiye'de yaşanan ahlaki ve manevi tahribata da dikkat çeken Gürsoy Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı; “Başta uygulanan eğitim sisteminin, milli ve manevi değerlerimize temelden yabancı oluşu, sorunun temelini oluşturmaktadır. Durum böyle olunca da yetişen nesiller milli değerlerimize yabancı yetişmekte ve her türlü kötülük ve yozlaşmaya açık hale getirilmektedir. Bütün bunların üzerine gençlik, dış güdümlü medyanın bilinçli olarak yapmış olduğu ahlak dışı yayınların açık hedefi haline gelmektedir. Bu durum karşısında hırsızlık, gasp, kumar, içki, fuhuş ve bilumum ahlaksızlık son yıllarda katlanarak toplumsal bir fecaat haline gelmiştir. Bütün bunların çözümü, Saadet Partisi'nin iktidarında ahlak ve maneviyatı önceleyen yeni bir eğitim sisteminin tesis edilmesinden geçmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.