TDP velileri bilgilendirdi

TDP Polis Memurları Birol Demirmen, Şenol Şen ve İsmail Düzdağ tarafından verilen bilgilendirme toplantısına veliler büyük ilgi gösterdi.

İlk olarak Toplum Destekli Polislik konusunda velileri aydınlatan polis memurları, önemli uyarılarda bulundu.

TDP’nin çalışmalarıyla ilgili çarpıcı bilgiler sunan polis memurları, velilerin okula gelen çocukları ile ilgilenmelerini, kiminle arkadaşlık ettiklerini takip etmelerini, devam-devamsızlık durumları ile okul idarecileri ve öğretmenleriyle irtibat halinde olmalarını istedi.

TDP polis memurları, ev ve işyeri hırsızlıklarına karşı da uyarılarda bulundu. Özellikle apartman giriş kapılarının mutlaka kapalı tutulması, tanınmayan kişilere kapıları açmamaları, kısa süreli dahi olsa evden ayrıldıklarında kapılarını kilitlemeleri anımsatıldı.

Son yıllarda meydana gelen telefon ile dolandırıcılık olaylarını da anlatan TDP yetkilileri, kamu görevlilerinin asla para, kontör talep etmeyeceklerini belirterek, bu konuda telefon aldıklarında ne yapmaları konularında gerekli açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların, polisin gelmesini gerektirecek bir olaya maruz kaldıklarında veya şahit olduklarında vakit geçirmeden 155 polis İmdat telefonunu aramalarını isteyen TDP yetkilileri, bu telefonun tüm telefon operatörlerinden aramanın ücretsiz olduğunu belirterek polisin suç ve suçlulara kolayca ulaşabilmesi için vatandaşın desteğine ihtiyacı olduğu söyledi.

Toplantıya katılan velilere ayrıca, Toplum Destekli Büro Amirliğinin tanıtımı yapılırken, hangi mahallelerde hangi polis memurunun görev yaptığını gösteren ve içinde ‘Bunlara Dikkat’ başlığı altında toplanan uyarıcı bilgilerin yer aldığı 450 Adet Broşür dağıtıldı.

Toplantılar sonunda Polis Memurları, 14 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Osman Genç ile Karacabey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Lütfi Yavaş’a, okulların idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.