TDP Uygulamaları başladı!

Polis, ev ev gezerek vatandaşları uyarıyor:
Karacabey Emniyet Müdürlüğü, “Toplum Destekli Polislik Uygulamaları”na dün start verdi. İlçedeki tüm ev ve apartmanları gezerek vatandaşlar hırsızlıklara karşı uyarıldı.
            Komiser Yardımcısı Özcan Özkaya ve Polis Memurları; Birol Demirmen, Hüseyin Sarı ile Şenol Şen, konuyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.
            Türkiye’de güvenlik hizmetlerinin toplumun katılım ve desteğini sağlayarak etkin bir şekilde yürütülmesinin amaçlandığı uygulamada, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesi, suçla mücadelenin güçlendirilmesi ve polislik hizmetlerde çağdaş uygulamaların yaşama geçirilmesi hedefleniyor.
            Komiser Yardımcısı Özcan Özkaya, vatandaşların güvenlikleri açısından ev ve apartman kapılarını kapalı tutmalarını istedi. Şüphelenen kişilerin mutlaka 155’e bildirilmesi gerektiğini belirten Özkaya, ışıkların evde kimse olmasa bile açık tutulması, tanınmayan kişilere kapıların açılmaması gibi basit uygulamalarla hırsızlıkların önüne geçilebileceğini vurguladı.
            Uyarılarından dolayı emniyet yetkililerine teşekkür eden vatandaşlar, bu konuda daha dikkatli davranacaklarını kaydetti.
            Konuyla ilgili Karacabey Emniyet Müdürlüğü’nün yakın bir zaman için her mahalle halkına, “Toplum Destekli Polislik Uygulamaları”nın seminerler verilerek anlatılacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.