Köyler Ligi büyük ses getirdi

Karacabey Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nce organize edilen ve Süt Birliği sponsorluğunda gerçekleşen, “Kaymakamlık Köyler Ligi Futbol Turnuvası” Türkiye’de bir ilk oldu.
            Köylerin kendi özünden çıkan futbolcularla mücadele ettikleri organizasyonda, spor yaptırmanın yanı sıra gençleri kahve köşelerinden kurtarmak amaçlandı. Büyük ilgi uyandıran turnuva köylerde olduğu kadar ilçe merkezinde de ses getirdi.
            Bu yıl ilk kez düzenlenen “Köyler Ligi”ne 18 takım katıldı. Ortasarıbey ile Sultaniye Sahaları’nda yapılan müsabakaların yarı final ve finalleri M.Fehmi Gerçeker Stadı’nda oynanarak daha da ilgi çekici hale getirildi.
            Centilmence geçen turnuvada zaman zaman tansiyon yükseldi. Birbirinden güçlü ve iddialı takımların turnuvada yer alması Köyler Ligi’ne ayrı bir anlam kattı. Kasım ayında başlayan ve 27 Aralık’ta sona eren organizasyonun finali de görkemli geçti.
            İsmetpaşa’nın şampiyonluğu ile noktalanan ilk Köyler Ligi’nde Hamidiye ikinci Beylik ise üçüncü oldu. Süt Birliği’nin turnuvaya sağladığı maddi ve manevi destek ise tüm çevrelerden takdir topladı. Bu organizasyonun gelenekselleştirileceği müjdesini veren Süt Birliği Başkanı Mehmet Erdem, desteğini sürdüreceğini duyurdu.
            Köyler Ligi’nde en büyük alkışı ise Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Bayraktar hak etti. Göreve geldiği günden bu yana Karacabey’i sportif organizasyonlara boğan Bayraktar, bu yöndeki faaliyetlerini ara vermeden sürdüreceklerini vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.