TDP öğrencileri bilgilendirdi

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, okulların açılmasıyla birlikte çalışmalarına başladı. Bu doğrultuda ilk olarak 14 Eylül İlköğretim Okulu’ndaki öğrencileri ziyaret eden TDP, okula geliş ve gidişlerde dikkat edilmesi gereken konuları anlattı.
Polis Memurları İsmail Düzdağ ve Birol Demirmen öncülüğünde gerçekleşen bilgilendirmeye öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Öğrencilerden tanımadıkları kişilere apartman kapılarını kesinlikle açmamalarını isteyen TDP memurları, kapıların ayrıca kapalı tutulması gerektiğini söyledi.
TDP memurları, “Tanımadığınız kişilere apartman kapılarını açmayın. Kapıları mutlaka kapalı tutun ve büyüklerinizden de bunu yapmalarını sağlayın. Tanımadığınız kişilerle bir yere gitmeyin. Araçlarına binmeyin. Yine tanımadığınız kişilerden hediye almayın. Evden dışarı çıktığınızda nerede ve kiminle birlikte olduğunuzu mutlaka ailenize bildirin. Sevincinizi, üzüntülerinizi aile büyüklerinizle paylaşın. Sizin en yakın dostunuz aile büyüklerinizdir. Onlara karşı dürüst olun.
Polisi ilgilendiren konularda ücretsiz olarak tüm telefonlardan ‘155 Polis İmdat’ı çekinmeden arayın.
Araba ile giderken ailenizi kırmızı ışıkta geçirmeyin. Hız yaptırmayın ve emniyet kemerini taktırın. Araçların geçtiği cadde ve sokaklarda oyun ve top oynamayın. Duran iki aracın arasından geçmeyin. Trafik işareti ve Trafik Polisinin olmadığı yerlerde karşıdan karşıya geçerken çok dikkatli olun” dedi.
Güvenli internet kullanımı konusunda da öğrencileri uyaran TDP memurları, “İnternette sohbet ederken, mesaj panosuna ya da çeşitli yerlere adınız, soyadınız, adresiniz, telefon numaranız ve parolanız gibi bilgilerinizi vermeyin.
Bazı insanların kötü niyetli olabileceklerini ve çocuk olmadıkları halde çocukmuş gibi davranabileceklerini unutmayın. İnternet aracılığı ile asla alışveriş yapmayın. İnternetle ilgili konular hakkında hiç bir şeyi öğretmen ya da ailenizden saklamayın. Eğer birisi yapmamanız gereken bir şeyi sizden isterse, öğretmen ya da ailenize söyleyin” şeklinde bilgiler verdi.
Öğrencilerin büyük bir ilgiyle dinlediği gözlenen program, polislik hakkında merak edilen konuların soru-cevap şeklinde sürmesinin ardından sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.