TDP, Kur’an kurslarında çocukları bilgilendiriyor

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği, Kur'an kurslarında çocukları güvenlik konularında uyarıyor.

TDP Büro Amiri Komiser Yardımcısı Özcan Özkaya, polis memurları Birol Demirmen, Şenol Şen ve Zeynep Erol Bakır tarafından tüm Kur'an kurslarına verilecek olan seminerlere, Fatih Cami Kur'an Kursu'nda başlandı. Seminerde, sokakta ve evde güvenlik, güvenli internet, trafik kurallarına uyma ve hırsızlıklara karşı alabilecekleri tedbirler anlatıldı.

Komiser Yardımcısı Özkaya, okulların tatil olmasıyla birlikte çocuk ve gençlerin boş zamanlarını oynayarak geçirdiğini belirterek, parklar ve okul bahçeleri gibi güvenli oyun alanları seçilmesi gerektiğine dikkati çekti. Bisiklet kullanırken trafik kurallarına uyulması, caddelerde bisiklet sürülmemesi, yarış yapılmaması ve güvenli yerlerde bisiklete binilmesinin önemine değinen Özkaya, hırsızlıkların yaz aylarında arttığını, özellikle iki eşin de çalıştığı ailelerin çocukların ev kapılarını tanımadıkları kişilere açmamaları gerektiğini anlattı. Özkaya, "Ne kadar Emniyet Müdürlüğümüz'ce tedbirler alınmaktaysa da bu tür olaylarda alınacak küçük tedbirler, hırsızlıkların gerçekleşmesini engelleyecektir" dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.