TDP durdurak bilmiyor

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerini bilgilendirdi:
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu Drama Mahallesi’ndeki Makine Nakışı ve İğne Oyası kurslarında 25, Gazi Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi’ndeki Giyim kurslarında 18,  Ömer Matlı İlköğretim Okulu iğne oyası ve takı kurslarında 28 ve İlçe  Müdürlüğü’ndeki giyim, bilgisayar, el sanatları el nakışları kursunda bulunan 58 bayan kursiyere önemli bilgiler sundu.
Toplantıda ilk olarak, Toplum Destekli Polisliğin tanıtımı yapıldı. Daha sonra kursiyerlere, evlerinin ve kendilerinin güvenliği hakkında uyarılarda bulundu.
 Kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda TDP Polis Memurları, “Apartman kapılarınızı mutlaka kapalı tutun. Evden kısa süreli ayrılsanız dahi evlerinizin kapılarını kilitleyin. Tanımadığınız kişilere kapıları açmayın ve yabancı kişilere kesinlikle kendinizin ve komşularınızın özel bilgilerini vermeyin” şeklinde uyarıda bulundu.
Telefon ile meydana gelen dolandırıcılık olayları hakkında da bilgi veren TDP Polis Memurları İsmail Düzdağ ile Birol Demirmen,  örneklemelerle sıkça meydana gelen son zamanlarda cep telefonu ile arayan ve kendilerini polis, savcı olarak tanıtan bazı kişilerin kontör ve kredi kartı dolandırıcılığı yaptığını belirterek, "Devlet, hiçbir adli işlemi telefonla yapmaz. Cep telefonundaki polis ve savcılara dikkat edin. İnanmayın" şeklinde konuştu.
155 Polis imdat telefonunun önemine de değinen TDP Polis Memurları, “İhtiyaç anınızda size uzanan dost eli 155 Polis imdat hattını aramaktan çekinmeyin” dedi.
Halk Eğitimi Müdür Vekili Hanifi Kılıç’da söz alarak bilgilendirme toplantısında güvenlik konularında önemli bilgilere yer verdi.
Son olarak, katılımcıların sorularını cevaplandıran Polis Memurları, Halk Eğitimi Müdür Vekili Hanifi Kılıç’a, Kursiyer eğiticileri ve kursiyerlere teşekkür ederek ayrıldılar.
                        

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.