TDP, 720 öğrenciyi bilgilendirdi

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, ortaöğretim öğrencilerine “Toplum Düzenine ve Kurallarına Uyma, Trafik Bilincinin Oluşturulması ve Güvenli İnternet Kullanımı” konularında bilgilendirmede bulundu.
Cumhuriyet Ortaokulu'nun 5-6-7-8. sınıflarına yönelik 20 şubeden 702 öğrenciye verilen bilgilendirmeyi TDP Polis Memurları Birol Demirmen, Şenol Şen ve İsmail Düzdağ sundu.
TDP polis memurları öğrencilere slayt gösterisi eşliğinde; toplum düzeni ve kurallarına uyma, okula geliş ve gidişlerde nelere dikkat etmeleri gerektiği, tanımadıkları kişilerle kesinlikle arkadaşlık kurmamaları onlarla bir yerlere gitmemeleri, güvenli bir şekilde yaşamaları için apartmanlarının kapılarını mutlaka kapalı tutmalarının önemi, bunlara büyüklerinin de dikkat etmesinin gerekliliğine dikkat çekti.
Polis memurları öğrencilere ayrıca kapıyı, “Kim O?” demeden ve tanımadıkları kişiye kesinlikle açmamaları, cadde ve sokaklarda oyun oynamanın tehlikeli olduğu, güvenli internet kullanımının önemi, internet başında saatlerce durmanın zararlı olduğu, kişisel bilgilerini ve sorun yaratacak resimlerini kesinlikle paylaşmamaları, iletişim bilgilerini paylaşmaları, gizlilik ayarlarını kontrol etmeleri, tanımadıkları kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini kabul etmemeleri gibi konularda uyarılar yaptı.
Polis memurları son olarak da TDP'nin tanımı ve faaliyetleriyle ilgili öğrencileri bilgilendirdi.
Bilgilendirmenin ikinci bölümünde ise Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinden Polis Memuru Ahmet Mutlu öğrencilere, trafik kuralları ve trafik bilincinin oluşturulması konularını anlattı.
Programda eğitici bilgileri öğrencilerle paylaşan polis memurları, TDP tarafından hazırlanan internet ve çocuk güvenliği broşürlerini dağıtılarak merak ettikleri sorulara da yanıt verdi.
TDP polis memurları, Cumhuriyet Ortaokulunda 2 gün süren bilgilendirme toplantılarında kendilerine her türlü kolaylığı sağlayan Okul Müdürü Rafet Yılmaz, Müdür Yardımcısı Mehmet Güvenç ile öğretmenlerine teşekkür etti.
TDP Büro Amiri Özcan Özkaya da, sağlıklı ve bilinçli bir nesil yetiştirilebilmesi için çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek, “Toplum düzenine ve kurallarına uyma, trafik bilincinin oluşturulması ve güvenli internet kullanıma yönelik bilgilendirme çalışmalarımız okulların açılmasıyla birlikte başlamıştır. Kısa sürede tüm ortaokullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimizi uyarmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.