NSK’da hedef; dünya üçüncülüğü

Bursa'da otomotiv yan sanayine rot ve süspansiyon üretimi yapan NSK Group, alanında dünya 3'üncüsü olmayı hedefliyor. 2012 yılında yüzde 20 büyüme gerçekleştirdiklerini belirten NSK Group Genel Müdürü Ömer Kazangil, 2013 yılında yüzde 24 büyümeyi hedeflediklerini söyledi.
    Karacabey’de faaliyet gösteren NSK Group'un yeni tesis tanıtımı düzenlenen etkinlik ile gerçekleşti. Fabrika gezisi öncesi fabrikanın hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren NSK Group İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Ömer Kazangil, ağır ticari araçlar, traktör, iş makinelerinin rot ve süspansiyon üretimlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, 2 ayrı fabrikada faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Yeni üretim tesislerinde Ağustos ayından bu yana faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Kazangil, yüzde 65'inin öz kaynaklarından karşılandığını dile getirdi.
    Yeni fabrikalarının 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 28 bin metrekare alandan oluştuğunu söyleyen Kazangil, 6 bin çeşit ürün yaptıklarını açıkladı. Kazangil, geçen yıl 36 milyon 350 bin TL konsolide net ciro gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "17 milyon 150 bin dolar ihracat yaptık. Bu yıl 11 uluslararası fuara katılacağız. Dövme fabrikamızda yeni bant ve yeni pres sistemini rot fabrikasında da yeni makineleri devreye alıp, üretim kapasitemizi arttıracağız" dedi.
    Bu yıl da çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Kazangil, ISO 14000-18000 belgeleri alacaklarını da dile getirerek, "Dövme fabrikamıza 1 milyon TL, rot fabrikamıza ise 500 bin TL ayıracağız. Bu yılı yenilenme ve rekabet yılı ilan ettik. 45 milyon TL ciro hedefimiz var. Yüzde 30 üzerinde büyüme potansiyeline sahibiz. Ama profesyonel kadromuz ile yaptığımız çalışma sonucu yüzde 24 büyüme planlıyoruz. 22 milyon dolar da ihracat yapmayı hedefliyoruz. 5 yıl içinde de Türkiye'nin en büyük dünyanın da ilk 3 içine girmeyi hedefliyoruz" dedi.
    Türkiye'nin son dönemde ekonomik açıdan önemli gelişmeler yaşadığını da söyleyen Kazangil, çevredeki Türk ve Müslüman ülkelerin desteğini aldığını dile getirdi. Türkiye'nin 2023 hedefi için katkı koymayı arzuladıklarını belirten Kazangil, "Bizden önceki nesil 1 koyup, 1 aldı. Biz 1 koyduk, 2 aldık. Bizden sonraki nesil ise 1 koyup, 5 alacak. Bütün firmaların 2023 hedeflerine uygun hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.