Tayan, “Kumpasçılar hesap verecek!”

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, “Akla sığmayan yargı usul hataları yapılırken, ’Ben bu davanın savcısıyım’ diyen Recep Tayyip Erdoğan şimdi ‘Başbuğ’un tutuklaması yanlıştı. Balyoz davası aceleye getirildi’ diyerek bu hukuksuzluktan sıyrılmaya çalışıyor. Bu bir yüzsüzlüktür, pişkinliktir, sorumsuzluktur” dedi.
Turhan Tayan, seçim çalışmaları kapsamında Gemlik’te bir takım temaslarda bulundu. Beraberinde CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı İbrahim Talan ve ilçe örgütüyle Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret eden Tayan, daha sonra Çınaraltı Kahve’de vatandaşlarla buluştu. Bu ziyaretlerin ardından Kurtul, Muradoba ve Katırlı Köylerine yaptığı ziyaretlerde halka seslenen Tayan, “Yargıyı siyasallaştırma AKP iktidarının en büyük yanlış ve hatasıdır. Bağımsız ve tarafsız yargıyı geçmişe dayalı kin, nefret ve hesaplaşma için darmadağın hale getirmiştir. İntikam duyguları ile yargı teşkilatı ile oynarken yararlandıkları enstrüman bumerang gibi kendilerine vurunca yargının tarafsızlığına ve bağımsızlığına daha da saldırmışlar ve son çıkarılan kanunlarla yargıyı Adalet Bakanının emrine sokmuşlardır” dedi.
Hukuk devleti anlayışına aykırı bu karar ve uygulamaların gerek içeride gerekse dışarıda ağır eleştiri ve endişelere sebep olduğunu ifade eden Turhan Tayan, Anayasa Mahkemesi’nden çıkan kararlara sahip çıkan Cumhurbaşkanı Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in 7 yıldır olup biten hukuksuzluklardan sıyrılmış, sevinç gözyaşları döktüklerini belirtti.
“ADALET HERKESE LAZIMDIR”
Tayan konuşmasına şöyle devem etti:
“Şimdi yaramaz çocuk gibi ben yapmadım demektedirler. Sahte deliller, gizli tanık rezaletleri, akla sığmayan yargı usul hataları yapılırken, ‘Ben bu davanın savcısıyım’ diyen Recep Tayyip Erdoğan şimdi ‘Başbuğ’un tutuklanması yanlıştı, Balyoz davası aceleye getirildi’ demek suretiyle bu hukuksuzluktan sıyrılmaya çalışmaktadır. Bu bir yüzsüzlüktür, pişkinliktir, sorumsuzluktur. Er geç gerçek adalet ortaya çıkacak, kumpasçılar, yargıyı aceleye getirenler, bu davaların siyasal savcıları hesap verecektir. İnsanların geleceğini karartan, hukuksuz yere zindanlara atanlar bu sorumluluktan kaçamazlar. Adalet herkese lazımdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.