“Tavukhane” isyanı

Mustafakemalpaşa’nın Ormankadı ve Kumkadı Köyü içinde yapılmak istenen Tavukhane tepkilere neden olurken, bu konuda yetkililerin sessiz kalması kafaları karıştırdı.
            Şikayetlerini topladıkları yüzlerce imza ve dilekçelerle Kaymakamlık, İl Özel İdaresi ve İl İmar ve İskan Müdürlüğü’ne gönderen köylüler, kaçak yapılan tavukhanenin bölgede yasa dışı faaliyet göstereceğini iddia etti.
            Yasalara göre tavukhanelerin köylere 3, şehirlere ise en az 5 kilometre uzakta olması gerektiğini belirten köylüler, söz konusu işletmenin özellikle Ormankadı Köyünün içine yapılmak istenmesine isyan etti.            Köylüler, “Ortada yasa dışı faaliyet var ancak, bu görmezden geliniyor. Köyümüzün içine kadar giren bu tavukhane yapımının durdurulmasını istiyoruz. Kurulacak tavukhane, Ormankadı İlköğretim Okulu’na, evlere, camiye ve köy meydanına çok yakın olduğu için sağlığımız tehlikede. Bizler, bu tavukhanenin köylerimiz yakınında yapılmasını istemiyoruz. Özellikle yaz aylarında sinekten ve pis kokudan perişan olduk. Tavukhane’nin dibinde bulunan ekinlerimiz zarar gördü. Eğer tavukhane burada faaliyet göstermeye devam ederse, salgın hastalıklar başlayacak. Yetkililerin sesimize kulak vermesini ve tavukhane yapımına izin vermemesini talep ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.