Tatlıoğlu’ndan Alinur Aktaş’a: ‘Heykelinizi ters dikerler!’

Bursa tarihi bir gün geçirdi.

Ve bir ilke imza atıldı.

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ile DEVA’nın oluşturduğu blok Yunuseli Havaalanı’nın imara açılma girişimlerine karşı tek ses, tek yürek oldu.
Yüzlerce Bursalı da siyasal partilerin açıklamalarına destek vermek için alandaydı.

Kalbi Bursa için atan hemen herkes, farklı siyasal görüşlerden insanlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri şehrin ortasında kalan yeşil alanı korumak için Yunuseli Havaalanı’ndaydılar.

**** 
Yunuseli’nde en fazla sükseyi Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi yaptığını söylemek abartı olmaz sanırım.

İlk kez bu kadar kalabalık bir şekilde alana çıkan DEVA Partisi İl Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Kutlucan’ın ürettiği üzerinde DEVA amblemi bulunan, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan anti-viral maskeyle ve kartonlara yazılmış dövizlerle Yunuseli’nde yerlerini almışlardı.

İl Başkanı Serkan Özgöz, alanda adlarını hayırla (!) yad ettiği üç isme sertifika verdi.

Özgöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan adına TEMA Vakfı’na birer zeytin ağacı dikmeleri için bağışta bulunduklarını kürsüden ilan etti, sertifikayı gösterdi.

“KİBRİNİN FARKINDA OLMASINI DİLİYORUM!”

DEVA Parti İl Başkanı Serkan Özgöz kürsüden yaptığı konuşmada da şunları söyledi:
Bursa’nın bir değerine sahip çıkmak için buradayız. Çok uzun zamandır Bursa’yı, Bursa’yı sevmeyen insanların yönettiğini düşünüyorum. Alinur Bey’e sesleniyorum. 400 dönümlük Botanik Park’tan Bursalılar yararlanırken hangi akla hizmet, kimden izin alarak Bursalıların kendi cebinden ödediği paralarla Bursa halkına mal olmuş 750 dönümlük bir araziyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrettiniz? Bursa’yı yönetenlerin Bursa’nın farkında olmadığını dile getirmek istiyorum. Yunuseli’nin kimin olduğunun farkında değiller. Bir imza ile bunu başkalarına devredemeyeceklerinin farkında değiller. Bu alanın etrafında yaşayan 140 bin insanın ne düşündüğünün farkında değiller. Yeşilin farkında değiller. Depremin farkında değiller. Başkan demiş ki ‘ gelsinler ben onlara anlatayım’. Bu kibrin farkında olmasını diliyorum.”

“BÖYLE BİR KATLİAMA İZİN VEREMEYİZ”

Özgöz’den sonra kürsüye Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız çıktı.

Uzun yıllar AK Parti’de önemli görevlerde bulunmuş olan Yıldız, kürsüden “Böyle bir katliama izin vermeyiz” vurgusunu yaptıktan sonra şu görüşleri savundu:

 “Buranın Bursa’ya çok önemli hizmetleri olmuştur. Stratejik olarak çok büyük katkıları olmuştur. Mevcut statüsünün korunmasını istiyoruz. Böylece mevcut yapı stoku korunmuş olacaktır. Her şeyin rant olduğu bir dönemde bırakın burası yeşil kalsın. Bursa beton kent olma yolunda hızla ilerliyor. Buna izin veremeyiz. Burası Bursalıların. Bursalıların izni olmadan böyle bir katliama izin veremeyiz. Bu çevrenin imar yoğunluğunun artmaması lazım. Bu bölgeye 5-10 bin konut yapılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Bursa trafiği zaten bunu kaldırmaz. Bir afet durumunda burası bir nefes alma yeridir. Gerekirse burada bir havacılık müzesi olabilir. Bir Teknofest düzenlenebilir burada. Yeşil kalabilir. En son TOKİ Bursa’ya geldiğinde Doğanbey çıktı ortaya.”

“MİLLETE RAĞMEN SİYASET OLMAZ!”
Yunuseli Platformu’nun bileşenlerinden biri olan Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan da kürsüden şu konuşmayı yaptı:
Millete rağmen siyaset olmaz. ‘Nasıl olsa seçildik, kimse biz müdahale edemez’ anlayışıyla siyaset olamaz. Gün gelecek herkesin görev süresi bitecek. Yaptıklarımız ve yapmadıklarımızla anılacağız. İsterlerse hürmetle anılacaklardır. Ama burada yanlış yaparlarsa Bursa’ya zarar vermiş kişiler olarak anılacaklardır. Gerekli demokratik mücadeleyi ve hukuksal mücadeleyi yapacağımızı belirtmek istiyorum.”



750 DÖNÜMÜ VERİRKEN BİZE Mİ SORDUN?”

Yunuseli Platformunun etkin üyelerinden İYİ Parti’nin pek çok ilçe başkanı eylemde yerine almıştı. Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir, Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz benim gördüklerimdi.

 İl Başkanı Selçuk Türkoğlu partisinin bu konudaki görüşlerini ifade etti:
Bugün burada siyaset yapmak için buluşmadık. Bir Bursalı olarak, Bursa’da yaşamaya niyetli insanlar olarak Bursa’nın doğasına, yeşiline sahip çıkmak ve çevre, doğa, kentleşme adına kötü gidişe dur demek için toplanmış bulunuyoruz. Biz 6 siyasi parti il başkanları olarak hızlıca bir platform kurduk. Mutlaka akademik odalar, STK’lar ve kanaat önderleri ile birlikte bu platform çatısı altında yarınlar için, bu topraklar ranta kurban gitmesin diye mücadele edeceğiz. Stadı gördüğümüz için, Doğanbey’i gördüğümüz için endişe ediyoruz. Sayın Aktaş demiş ki ‘gelsinler ben izah edeyim’. Ama şunu soruyorum. 750 dönümü verirken bize mi sordun? Verdikten sonra mı bize, Bursalılara soracaksın? Bugün Diyanet İşleri Başkanı Bursa’da. Yüce dinimizin yeşile, insana, tabiata verdiği önem ortada. Yunuseli için bir destek mesajı da ondan beklediğimi ifade ediyorum.”

“YARGI YOLUNA GİDECEĞİZ!”

Daha önce de konuya duyarlılık gösterip bu alanda aynı konuda basın açıklaması yapan ve küçük uçak uçuran CHP İl Başkanı İsmet Karaca şunları söyledi:
Bulunduğumuz bölge 1400 dönüm. Cumhuriyet’in ilk yıllarında yoksul halkın bağışları ile alınmış. Bundan sonraki süreçte yargı yolunu arayacağız. Havaalanı yapılmak kaydıyla gönüllü bağışlarla alınmış burası. Bursa Büyükşehir’e devredildikten sonra rant çevrelerinin uykusu kaçıyor. Diğer büyükşehirlerde rantı kesilen çevreler gözünü buraya diktiler. Stadımızı yıktılar, yeni yer içinize sindi mi? Bursa vizyonsuzlukla yönetiliyor. Ama ceremesini biz çekiyoruz. Buradan çıkınca evimize kaç dakikada gideceğiz? Bursa bunu hak ediyor mu? Aktaş, Doğanbey gibi olmayacak diyor. Sanki Doğanbey’i biz yaptık. 8-10 bin konutluk bir proje hazırlanıyor ama Başkan bizi basın yolu ile davet ediyor. Bu kentin dinamikleri var. Aklın yolu bir. Bir ortak akılla buranın geleceğine karar vermeliyiz. Ama kesinlikle betona ve ranta dönüşmemeli. İnandırıcılıkları hiç yok. Alinur Aktaş’ın başlayıp bitirdiği bir iş yok. Bursa proje çöplüğüne döndü. Kaynaklarımız heba oluyor. Son olarak gözlerini buraya diktiler. Buranın betona ve ranta kurban gitmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız.”

 ****Buluşmaya destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı:
Bizler yerel yöneticiler olarak böyle bir alan bizim elimizde bulunduğu zaman yüzümüz gülüyor. ‘İşte rekreasyon alanı, bu alanı nasıl kente katabiliriz’ diyoruz. Nasıl merhum Reşat Oyal bize Kültürpark’ı emanet etmiş. Hala hayır duaları ile anıyoruz. Erdem Saker, Botanik Park’ı hediye etmiş. Hikmet Şahin Mihraplı Parkı ile ilgili çalışmaları yapmış. Aktaş’a sesleniyorum. İşte sana tarihe geçmek için fırsat. Gelin 1400 dönümün hepsini yeşil alan olarak koruyalım. Ve siz de tarihe geçme fırsatı yakalayın.”

“BUNDAN SONRA SIRA CEPHANELİK İLE HASTANE ALANI’NA GELECEK!”

Son yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın adayı olan Mustafa Bozbey de görüşlerini Bursalılarla paylaştı:
Bir Bursalı olarak, her türlü betonlaşma projesine karşı çıkıyorum. Kesinlikle korunmak zorundadır. Sadece bu alan değil bu alanın etrafında bulunan kamu alanlarının da birlikte korunması gerekiyor. Bursa’da Uludağ sırtlarından baktığınızda beton görüyorsunuz. Yeşil alanların tamamına yakını Kültürpark ve Merinos dışında mezarlıklar. Temiz havaya ihtiyaç duyan Bursalılar ne olur bu alanlara sahip çıkın. Yunuseli sadece göstergedir. Ardından Nilüfer’deki Cephanelik gelecek. Hastane Alanı gelecek. Yıldırım’daki DSİ alanı gelecek. Bu alanları korumak 3 milyon Bursalının hakkıdır. Doğacak çocukların hakkıdır bu. Bursalılar bu alanı korumalı. Kent yöneticileri de bu alanların korunması konusunda taahhütlerini yerine getirmek zorundadır. Betona hayır, yeşile evet.”

“BURASI BURSA’NIN ARAZİSİ, GELİN REFERANDUM YAPALIM!”

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan’ın sunduğu programda son olarak kürsüye İYİ Parti Bursa Milletvekili, TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu çıktı:
Bursa ittifakını kutlarım. Gerçekten bir talan ittifakı var ve ona karşı bir Bursa ittifakı var. Bu talan ittifakı Bursa’ya ait değil. Sayın Belediye Başkanı Sayın Erdoğan ile İstanbul’da görüştü ve ardından projeleri dile getirdi. Rivayet o ki Millet İttifakı İstanbul ve Ankara’da rantın suyunu kesti. Bu zihniyet şimdi Bursa’dan oralara rant taşıma peşinde olacak demiştim. Bunlar talimatlı projeler. Bursa’nın aklıyla çıkmış değil. Bu projelerin tamamının sahiplerine sesleniyoruz. Anlamadığınız bir şey varsa anlatalım. 10 yıldır Bursa Büyükşehir’de bir çirkinlik yarışı var. Talimatlı projelerin talimatını yerine getirmek için bu dünyasını ve ahiretini zora sokanlara sesleniyorum. Burası Bursa’nın arazisi. Gelin referandum yapalım. Osmangazi’de ya da Bursa’da buna Bursalılar karar versin. Size saraylarda talimat verenler değil. Milletin kararınasaygı duyalım. Gelin bunu sorun. Buraya gelirken Alinur Aktaş’ın seçim beyannamesine baktım. Yunuseli yoktu. Yeşil alanların genişletilmesi vardı. Belediye başkan aday adayı olan bir arkadaşım ‘TOKİ Doğanbey’in önüne yapan belediye başkanının heykelini dikeceğim’ şeklinde bir konuşma yapınca merakla sormuştum, arkadaşım da ‘Ters olarak dikeceğim, bir daha hiçbir belediye başkanı buna tevessül etmesin’ demişti. Heykelinizin ters dikilmesini istemiyorsanız bu milletin tersine işler yapmayın diye burada Bursa’nın vicdanı uyarmaktadır. Bursa’nın ve Türkiye’nin bu siyasal iklimle vedalaşması başlamıştır. Çok kısa zamanda millete soranlar gelecek. Bu çirkinlikleri Bursa’ya yaparsanız ebedi Bursa’nın laneti üzerinizde olacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.