Bursa birimizin değil hepimizin!

1 milyon 400 bin metrekarelik bir alana sahip Yunuseli Havaalanı…

Şimdilerde yine gündemde… Eskiden küçük uçaklar iniş kalkış yapardı.

Recep Altepe zorla görevden çektirilmemiş olsaydı yine bu özelliğine kavuşabilirdi. Altepe sonrasındaki gelişmeler Yunuseli Havaalanı üzerinde uçakların değil karabulutların dolaşmaya başladığına işaret ediyor!..

Dün, Yunuseli Havaalanı son zamanlardaki en büyük kalabalığa ev sahipliği yaptı.

Yunuseli Havaalanı’nın konukları CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca(Ankara’da olduğu için yerine temsilci göndermişti) Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ve DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz’dü.

Bursa Milletvekili, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da vardı.

Altı il başkanını Yunuseli’nde bir araya getiren neden ise uçaklara kapatılan bu koca alanın konuta da kapalı kalmasını sağlamak!

Bursalılar için Kültürpark, Soğanlı Botanik Parkı gibi bir işlev görsün istiyorlar. Başkanlar, Büyükşehir kanadından gelen çelişkili ifadeler nedeniyle Yunuseli Havaalanı’nın bir oldubittiye getirilmemesi için kamuoyunda duyarlılık oluşturmaya çalışıyorlar.

Basın toplantısının temel amacı da bu… Büyükşehir Belediyesi’nin, 1 milyon 400 bin metrekarelik alanın 750 dönümünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devretmesi nedeniyle ortaya çıkan kuşkuların giderilmesi gerekir!

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendisine devredilen bu alanda ne yapacak? Bakanlığa geçmeyen 750 dönüm üzerinde ne yapılması düşünülüyor?” gibisinden sorular ise yanıt bekliyor!..

Bursa’nın sitelere boğulduğu bir süreçten geçilirken Yunuseli Havaalanı gibi şehrin göbeğinde kalan bir yerin yeşil alan olarak değerlendirilmesinden daha önemli ne olabilir? Hangi proje yeşil bir alandan çok daha kıymetli olabilir?

Bursa için bir araya gelip büyük bir duyarlılık sergileyen il başkanlarının bu çabası dileyelim ki iktidar kanadında karşılık bulsun!

Bursa hepimizin. Ne birimizin ne ötekimizin!

Sadece bizim!..

Kıymetli bir yerde yaşıyoruz. Bunu bilelim, Yeşil Bursa’ya değer katalım…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.