“TARSİM Sigortası’nı mutlaka yaptırın!”

501 Sayılı Karacabey Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Naim Demirbaş, üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için tarım sigortalarını yaptırmaları çağrısında bulundu. TARSİM’in çiftçiye yönelik birçok avantajı olduğuna dikkat çeken Demirbaş, söz konusu sigortanın kesinlikle çiftçinin yararına olduğunu vurguladı.
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 2018’de üreticilere 1,1 milyar liranın üzerinde hasar ödemesi yapıldığına dikkat çeken 501 Sayılı Karacabey Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Naim Demirbaş, “Üreticilerimiz, doğal afet ve kazaların yanı sıra, TARSİM yaptıkları takdirde indirimli faizlerden de yararlanabiliyor. Yine iş kazaları ve ölüm durumunda da sigorta yaptığı için çiftçinin borcu siliniyor. Çiftçilerimiz, mağduriyet yaşamamaları için TARSİM Sigortası’nı mutlaka yaptırsın.” dedi.
Tarım Sigortası’nın yararlarına da dikkat çeken Demirbaş, “Çiftçinin/üreticinin masraflarının ve emeğinin karşılığını alarak, yıllık geçimi için gerekli olan gelirini garanti altına alması ve üretimine devam edebilmesi mümkün olur. Gelir istikrarı dolayısıyla yapacağı tasarruf ile modern tarım için gerekli olan yatırımlara yönelerek üretiminde verimliliği ve böylece gelirini artırması sağlanır.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.