Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Karacabey damgası

*Bu yıl 14’üncü kez kapılarını ziyaretçilere açan Bursa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrarken, ‘Tarım Başkenti’ olarak nitelendirilen Karacabey’in güçlü firmaları da adeta fuara çıkarma yaptı.
*Fuar alanını ziyaret eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Türkiye’nin ilk tarım AVM’sinin de ilçede kurulması adına çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüklerini müjdeledi.

Bu yıl 14’üncü kez kapılarını ziyaretçilere açan ve 12-16 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Bursa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından adeta ziyaretçi akınına uğrarken, ‘tarım başkenti’ olarak nitelenen Karacabey’in güçlü firmaları da adeta fuara çıkarma yaptı.
Fuar alanında, en son teknoloji ile üretilmiş tarımsal ekipmanların sergilendiği stantları tek tek ziyaret eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’in her yönüyle örnek bir kent olacak boyuta ulaşması adına elbirliği ile çalıştıklarına vurgu yaptı.
Tüm stantların yanı sıra, Karacabey’de üretim yapan ve tüm dünyaya ürünleri ihraç edilen firmaların stantlarını da ziyaret ederek firma temsilcileriyle görüşen Başkan Özkan, kendilerine her zaman yanlarında oldukları mesajını verdi.
Tüm yönleriyle kalkınmış bir Karacabey hedefliyoruz
Türkiye’nin ilk kadın derneklerinden olan EKADER’in standını da ziyaret eden Ali Özkan, üretime ve aile ekonomisine sunduğu katkılardan dolayı üretici kadınlarla gurur duyduğunu dile getirerek, tüm yönlerden kalkınmış bir Karacabey’i hedeflediklerini dile getirdi.
Son dönemde tarımsal ürünlerdeki arz talep dengesizliğinin fiyatlara dönemsel olarak olumsuz olarak da yansıyabildiğine dikkat çeken Başkan Özkan, alternatif ürünlerin belirlenme çalışmalarına büyük ağırlık verildiğini kaydetti.
Türkiye’nin ilk Tarım AVM’si için çalışmalar sürüyor
Göreve geldikleri günden bu yana, ‘Nerede Tarım Orada Varım’ sloganı ile yola çıktıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ali Özkan, Türkiye’nin ilk tarım AVM’sinin ilçede kurulması çalışmalarına hız verdiklerini anımsattı. Özkan, ilgili alanda tohum ve ilaç firmalarından ürün hasadında kullanılan ekipmanlara kadar, her şeyin yaklaşık 300 dekarlık bir alanda kalıcı olarak hizmet vereceğini, araştırma ve geliştirmeye yönelik laboratuvarların da tüm Türkiye’ye hizmet verecek konumda olacağını kaydetti.
Ekolojik ürünler köylü kadınlarımızı ekonomiye değer katar hale getirecek
Karacabey’in el değmemiş geniş ve bereketli topraklarında, yetiştirilen ürünlerin kadınlar için de büyük bir gelir kaynağı olduğunun altını çizen Başkan Özkan, ilçenin değişik bölgelerindeki otoyollara yakın kesimlerde, çok rahatlıkla ulaşılabilecek ekolojik ürün pazarlarını da kısa sürede kuracakları müjdesini verdi.
Öte yandan, Karacabey Eskikaraağaç Mahallesi’nde yaklaşık 10 yıl önce kurulmuş olan EKADER de fuar kapsamında, Bursa Üreten Kadınlar Dernekleri Federasyonu standında yöresel ekolojik ürünlerini sergileme imkanı buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.