Tarım ve hayvancılık bitmek üzere!

Bandırma Boyalık Çayırı Kanal Deresi'ndeki kirlilik tehlikesi Karacabey'e sıçradı:

Bandırma'yı Karacabey'e bağlayan karayolu üzerindeki ovada birleşen Karadere ile Kurşunlu'dan Marmara Denizine dökülen Boyalık Çayırı Kanal Deresi'nin zehirli suları, kara kara düşündürmeye başladı.
Yaşamsal mücadelesini tamamlayan Boyalık Çayırı Kanal Deresi, Bandırma'daki tarımsal yapılanma envanterini arttırdıkça çevresel olumsuzluklarını daha geniş alanlara kaydırdı.
Kısa süre önceye kadar balık tutulan ve piknik yapılan Boyalık Çayırı Kanal Deresi'nde değil balık, bugün hiçbir canlı yaşayamıyor.
Bandırma'nın Dedeobası, Çakıl, Y.Ziraatli,  Emre köylerinden toplanıp Mahbubeler altından Karacabey'in Çavuşköy ve Danışment köyü ile birlikte 15 köyün tarım arazisinden geçerek Yeniköy'den Marmara'ya dökülen Boyalık Kanal Deresi, şimdi büyük bir hukuk mücadelesiyle geçmişteki temiz kimliğini arıyor.
Dere'nin başlangıç noktasını oluşturan Karacabey Çavuşköy ile Danışment Köyü'nde, Kanal Deresi'nden kaynaklanan kirlilik nedeniyle büyükbaş hayvancılığı bu bölgede bitme noktasına geldi.
Az miktarda yapılan küçükbaş hayvancılık ise can çekişiyor. Bölgede otlak yapan çobanlar yaşanan olumsuzluğun kaynağını Bandırma köyleri hudutlarında kurulan irili ufaklı 36 besi ve hayvancılık kuruluşlarına bağlıyor. Bürokratik engellerden dolayı da tarım ve hayvancılığın bitmek üzere olduğu belirtiliyor.
Boyalık Çayırı Kanal Deresi ayrıca içerdiği kirlilik nedeniyle arazi sulamalarında dahi kullanılamıyor. Kanal Deresi, Bandırma köylerinde faaliyet gösteren tarım ve hayvancılık kuruluşlarının olumsuzluğu nedeniyle zor günler yaşarken, Karacabey'e de sıçrayan bu sıkıntının giderilmesi için topluca eylem yapılması planlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.