Tarım ve hayvancılığın lisesi açıldı

Karacabey Ticaret Borsası’nın desteği ile tarım ve hayvancılık alanında ilçeye kazandırılan Harmanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz Cuma günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımlarıyla düzenlenen görkemli törenin ardından açıldı.
Bursa Valiliği, Ticaret Borsası ve Karacabey Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Harmanlı Mahallesi’ne kazandırılan Ticaret Borsası Harmanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tarım ve hayvancılık alanında bölgeye büyük katkı sağlayacağı vurgulandı.
Harmanlı Mahallesi’nde öğrenci sayısının 10’un altına inmesi sebebiyle 2014 yılında eğitim öğretime kapatılan okul binası onarılarak 24 derslikli, 800 öğrenci kapasiteli olarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete girdi.
Harmanlı’daki açılış törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, siyasiler, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
“Bu okula önem verin”
Ticaret Borsası olarak Karacabey halkına verdikleri okul sözünü yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını bir kez daha vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, şimdiki hedeflerinin ise öğrencilerin kalabilecekleri yurt olduğunu söyledi.
Ticaret Borsası olarak Harmanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne büyük önem vereceklerini vurgulayan Bertan, “Bu okuldan mezun olan öğrencilerimize iş garantisi verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık konusunda da ara elemana ülke olarak çok ihtiyacımız var. O nedenle bu okuldan mezun olacak öğrencilerimize ilçemizde tarımsal sanayi anlamında faaliyet gösteren tüm fabrikalarımızın büyük önem vermesi gerekiyor. Bu okulumuza destek konusunda tüm sanayicilerimize çağrıda bulunuyorum. Ayrıca, okulumuzun hizmete girmesine büyük katkı sağlayan Ticaret Borsası yönetimime, meclis üyelerimize, genel sekreterime çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizler Harmanlı’daki bu okul için hiç düşünmeden oy birliğiyle karar aldık. Bunun yanında okulumuz için maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürü borç biliyorum.” diye konuştu.
“Bu okul ‘ara eleman’ adına can suyu olacak”
Karacabey’in marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, “Karacabey büyüyor. Karacabey her geçen gün daha fazla gelişiyor. İlçemizden geçen İstanbul-İzmir Otoyolu da Karacabey için adeta bir açılım mahiyetindedir. Otobanın hizmete girmesi ile birlikte çevresinde yeni işyerleri, fabrikalar, sanayi tesisleri de bir bir kurulacak ve bu işletmelerinde ciddi manada teknik eleman ihtiyacı ortaya çıkacak. Karacabey Ticaret Borsası Harmanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu işletmelere yetiştireceği teknik ara elemanlarla adeta can suyu olacaktır.” ifadesini kullandı.
“Tarım ve hayvancılık her zaman 1 numaralı sektör”
Karacabey’in verimli tarım arazilerinde dört mevsim tarım yapılabilen bir ilçe olduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Karacabey, ziraatın dışında müthiş bir sanayi hamlesi ile gelişmeye devam eden bir ilçe. Bugün Türkiye’nin en büyük 500 sanayi firmasından 14’ünün bulunduğu yer Karacabey. Birçok vilayet sizin yanınıza bile yanaşamıyor. Vergi rekortmenleri listesine baktığımız zaman Bursa genelindeki listede gelir ve kurumlar vergisinde iki Karacabeyli var. Bu da Karacabey’in ekonomisini ve gücünü gösteriyor. Önümüzdeki dönemde tarım ve hayvancılık her zaman 1 numaralı sektör olacak. Bu noktada Karacabey Ticaret Borsası Harmanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yetişecek gençlerimiz de ekonomiye katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.
“Büyük Karacabey’i gerçekleştiriyoruz”
Belediye Başkanı Ali Özkan ise, “Hamdolsun bunun somut örneklerini hep beraber görüyoruz. Hep beraber gerçekleştiriyoruz. Bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkeler arası, devletler arası bir yarış var. Bu yarışta en büyük avantajımız genç ve dinamik nüfusumuz. Ama bu genç ve dinamik nüfusumuzu çağın gereklerine uygun bir eğitim modeli ile teçhiz etmeliyiz. Hem teorik, hem pratik eğitim vermesi maksadıyla atılan bu adım Türkiye için belki küçük ama Karacabey için büyük bir adım olacak. Bu okulun yenilenmesi aranan eleman ihtiyacını karşılama noktasında büyük bir açığı kapatacak. TEKNOSAB projesi 81 bin 700 olan nüfusa sahip Karacabey’in tam iki katı 150 bin kişiye istihdam ön görüyor. Büyük Karacabey’i gerçekleştirmek için eğitim modelimizi buna göre kurgulamamız, buna göre formatlamamız gerekiyor.” dedi.
“Karacabey değer katıyor”
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimle ilgili söyleyecek çok şey olduğunu söyledi. Eğitime 2002 yılında ayrılan payın 10 milyar lira olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Bugün ise 140 milyar lira, yani 14 katı. Türkiye büyüdükçe, geliştikçe, güçlendikçe, atılımlarını güçlendirdikçe her alanda yatırımlarını sürdürmeye devam edecek.” diye konuştu.
Türkiye’de 2002 yılından sonra bir paradigma değişikliği yaşandığını dile getiren Çavuşoğlu, “Biz, ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedik. Gerçekten de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Karacabey, verimli topraklarıyla adeta bir tarım deposudur. Bursa’nın gurur kaynağı ve kavşak noktasıdır. Sadece toprağından yetişen ürünleriyle değil, yanı sıra bu ürünlerine sağladığı yan sanayiyle de Türkiye’nin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bir ilçemizdir. Bu noktada biz siyasetçiler olarak bütün desteğimizi, katkımızı ilçeye sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol tarafından 24 derslikli, 800 öğrenci kapasiteli okulun dualar eşliğinde açılış kurdelası kesildi.
Öte yandan, bu yıl için 68 kontenjan ayrılan okulda şuan için tek sınıf olarak 28 öğrenci bulunuyor. 4 öğrencinin de yakın zaman içinde gelerek bu sayının 32’ye çıkacağı kaydedildi.
Okulda ayrıca, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı ve 5 de öğretmen görev yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.