“Tarım, CHP ile şaha kalkacak”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, partisinin tarımla ilgili seçim beyannamesini paylaştı. Çiftinin yüzünün CHP iktidarında güleceğini belirten İlçe Başkanı Gönül Avil, “Tarım, CHP ile şahlanacak” dedi.
CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, partisinin iktidara gelmesiyle birlikte izleyeceği politikaları paylaştı. Çiftçilere sağlanacak ekonomik destekleri ana başlıklar halinde sıralayan Gönül Avil, “Çiftçimizin üretim amaçlı kullanacağı mazotun litresini 1,5 TL’ye düşüreceğiz.
Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primlerini 30 yaşına kadar Hazine’den karşılayacağız. Teşvik edilecek tarım ürünlerini bir yıl önceden açıklayacağız. Başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına, asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacağız. Aile işletmelerin ve küçük çiftçilerin, ürünleri doğrudan tüketicilere satmalarını sağlayacak kurumsal düzenlemeler hazırlandı. Geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliğini devlet güvencesi altına alacağız” dedi.
“Toprak rejimi” ile ilgili maddeleri sıralayan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “Hazine arazilerinin tarım üretimine kazandırılması için toprak toplulaştırma faaliyetlerini, Arazi Edindirme Ofisi’yle yürüteceğiz.
Hazineye ait arazileri, tarım potansiyeli açısından yeniden değerlendirerek, sınıflandıracak ve kademeli olarak üretime kazandıracağız.
Uygun hazine arazilerinin, belirlenen ilkeler doğrultusunda tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere 49 yıllığına kiralanabilmesini sağlayacağız.
Toprak toplulaştırma faaliyetlerinde tarımsal etkinliklerin sürdürülebilir olmasını destekleyecek bir modeli uygulamaya koyacağız.
Toprak toplulaştırmadaki kıstasları bölgesel farklılıkları ve ürün çeşitliliğini dikkate alarak belirleyeceğiz.
Mera alanlarını ıslah edecek, meraların amacının dışında kullanılmasına izin vermeyeceğiz.
Mera yönetim birliklerini etkinleştirecek, yem bitkisi ekimlerini tamamlayacak ve meraları kullanan çiftçilerin eğitimlerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Tarımsal ve hayvansal üretim merkezleri ile araştırma, geliştirmeye yönelik yapılacak çalışmaları da aktaran CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tüm merkezi ve bölgesel araştırma enstitülerini bir çatı altında toplayıp eşgüdüm içerisinde çalıştıracağız.
Yeni üretim teknikleri ve yeni ürünler konusunda, çiftçilere görerek öğrenme olanağı sağlamak amacıyla uygulama bahçeleri, ahırları kuracağız.
Kurum bünyesinde bölgesel bazda araştırmalar yapılabilmesi için, mevcut laboratuarları çağın gerekliliklerine göre güncelleyecek ve yeni laboratuarlar kuracağız.
Çiftçi ve işletmelerin AR-GE süreçlerine ortak projeler geliştirerek dahil olmalarını sağlayacağız.
Bölgesel araştırmaları bir veri tabanında kullanacağız. Araştırmaların çıktılarını ekonomik değer üretme ve nihai ürün geliştirmeye katkı sağlama potansiyelleri çerçevesinde ele alacağız.
Kurum bünyesinde makine ve donanım parkları kurarak küçük çiftçilerin ve işletmelerin teknolojik yatırımlara finans ayırmadan büyümelerine olanak tanıyacağız.
Kurum çalışanları aracılığıyla çiftçilere ve küçük üreticilere, ziraat ve gıda mühendisliği başta olmak üzere gereken uzmanlık desteğini vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.