Tarım can çekişiyor!

Tarım can çekişiyor!
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, çiftçi için kritik günlerin yaşandığının altını çizdi.
Domates, biber, pancar ve mısırda yüzde 40’lara varan ürün kaybı meydana geldiğini belirten Karaca, “Önlem alınmazsa önümüzdeki yıl çok daha büyük sorunlar yaşanabilir” uyarısında bulundu.
Karaca, “Artezyen kuyularından yapılan sulamanın yeterli olmaması nedeniyle yılın ilk ürünü yandı. Tarladaki ikinci ürünler de susuzluktan kurumaya terk edildi. Bu yıl sadece 15 bin dekarda izin verilen çeltik ekimi, önümüzdeki yıl tamamen yasaklandı” dedi.
Karaca, Karacabey’de sadece tarım sektörünün yaklaşık 200 milyon dolarlık kayıpla karşı karşıya olduğunu, nakliye, işçilik, tarım makineleri ve tarıma dayalı sanayinin de hesaba katılması halinde rakamın 500 milyon dolar seviyesine çıkacağını iddia etti.
Bütün olup bitene karşın Bursa’nın Kuraklık Kararname’sindeki 40 il arasında yer almamasını sert bir şekilde eleştiren Karaca, “Komşu iller Kütahya ve Balıkesir kuraklık kapsamında olup da Bursa nasıl kapsamdışı kaldı? Bu nasıl bir iklimdir ki, komşular kuraklık yaşarken, Bursa’da sorun yok? Bunu anlamak mümkün değil. Yeni kurulacak hükümetten ikinci bir kararname hazırlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.