“Tarihin tekerrür etmesine asla izin vermeyeceğiz”

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şube Başkanı Haluk Aka, Sevr Antlaşması’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle açıklama yapıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan TDK’nın okul kitaplarında Sevr’i anlaşma değil belge olarak nitelendirmesi yönünde girişimde bulunacağı iddialarının kabul edilemez olduğunu ifade eden ADD Şube Başkanı Aka “Bizler; Mustafa Kemal’in manevi askerleriyiz” dedi.
Aka konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Büyük Atatürk tarafından kurulan Türk Tarih Kurumu’nun şimdiki Başkanı, medyaya yansıyan açıklamasında; “Okul kitaplarında Sevr’in antlaşma değil belge olarak alınması” yönünde girişimde bulunacaklarını ifade etmiş ve “Çünkü çocuklarımızın ve kamuoyunun kafası karışıyor” demiştir. Kafası karışan ve kafa karıştırmaya çalışan TTK’nın başkanıdır. Gündemi değiştirme çabasında olanlara bir kez daha Sevr Antlaşması’nın 98. yıldönümünde bazı konulara dikkat çekmek istiyoruz;
Sevr, Padişah Vahdettin’in bizzat görevlendirdiği Reşat Halis, Rıza Tevfik ve Hadi Paşa’larca 10 Ağustos 1920’de imzalanmış bir antlaşmadır.
Sevr, Türk milletinin idam fermanıdır. Sevr’i hafifletme çabaları asla kabul edilmeyecektir. Bu çabalar trajikomik ve basit bir girişimden öteye geçemeyecektir.
Sevr’i “Antlaşma değil belge” olarak sunmak, Türk Kurtuluş Tarihi’ni açıkça çarptırmaktır, tarihimize ihanettir.
‘Sevr imzalanmadı’ savsatasıyla Osmanlı yönetimi aklanmaya, Mustafa Kemal Atatürk ve mücadelesi de küçümsenmeye çalışılmaktadır. Türk milleti bu zavallı oyunun farkındadır.
Sevr, bir kefen olarak Türk milletine giydirilmeye çalışılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türk milleti bu kefeni parçalayıp, tarihin çöplüğüne atmıştır. Unutulmamalıdır ki ADD olarak tarihin tekerrür etmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü bizler Mustafa Kemal’in manevi askerleriyiz.
Lozan’la Milli Kurtuluş Savaşı’mızı taçlandırdık. Ulusal onurumuzu, geleceğimizi ve vatanımızı güvence altına aldık. Lozan’a laf edenler Sevr’i ‘antlaşma değil belge’ olarak sunanlar, unutmasınlar ki Atatürk’ün eşsiz liderliğini ve milletimizin kahramanlığını hiç kimse, hiçbir güç, hiçbir koşulda unutturamayacaktır. Aziz milletimize diyoruz ki; Sevr’i imzalayanları aklamaya çalışanları, Lozan’a laf edenleri ve ülkemizi kuruluş felsefesinden uzaklaştıranları tarih, Cumhuriyet ve Atatürk adına yakın takipteyiz. Bunlara fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.