‘Tarihi Kent Bursa’ gezileri’ne yoğun ilgi

Karacabey Belediyesi’nce ‘Modern ve Çağdaş Kent Karacabey’ hedefi doğrultusunda başlatılan ve vatandaşların, Bursa’nın birbirinden eşsiz güzellikleri ile buluşmasını hedefleyen ‘Tarihi Kent Bursa’ kültürel gezileri yoğun ilgi görüyor.
Karacabey Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kültürel gezi etkinliklerine bugüne kadar, otuz kırsal mahalleden, binin üzerinde kişinin katıldığı ve diğer mahallelerden vatandaşlar için de etkinliklerin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.
Göreve geldiği günden bu yana, modern belediyecilik anlayışları gereği, sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerine vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm ilçe sakinlerinin katılımına açık olan kültürel gezi etkinliklerine vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getirirken, etkinliklerin Karacabey’deki tüm mahalleler için genişletilerek devam edeceğini müjdeledi.
“Sosyal ve kültürel etkinliklerimiz artarak devam edecek”
Bayramdere, Beylik, Çavuş, Dağkadı, Danişment, Ekmekçi, Hotanlı, İsmetpaşa, Karakoca, Keşlik, Kıranlar, Subaşı, Sultaniye, Şahinköy, Taşlık, Tophisar, Taşpınar, Yenisarıbey, Karasu, Güngörmez, Akçakoyun, Gölecik, Karasu, Eskisarıbey, Yarış, Ovaesemen, Kulakpınar, Seyran ve Ortasarıbey Mahallelerinden, bugüne kadar binin üzerindeki vatandaşların Bursa’nın tarihi, kültürel ve turistik değerleri ile buluşturulduğunu ve bu anlamlı etkinliğin, tüm mahalleleri kapsayacak şekilde sürdürüleceğini kaydeden Belediye Başkanı Özkan; “Kültürel geziler toplumu yaratıcılığa, üretkenliğe sevk eden ve toplumu pozitif yönde tetikleyen unsurlardır. Kültürel ve sosyal etkinliklere verdiğimiz destek ilerleyen zamanlarda artarak devam edecektir. Geçmişten bu yana, kültürden spora, sanattan bilime kadar, birçok alana büyük önem vermiş ve bu konuda da önemli eserlere imza atmış bir neslin torunlarıyız. Atalarımızdan aldığımız bu çok değerli hazineyi, daha da yüceltmek adına tüm yöneticiler olarak, insanlarımızı bu faaliyetlere teşvik etmeyi ve onlara destek olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.