Tarihi bina tehlike saçıyor!

Yıkılması durumunda büyük felaket yaşanmasın:

Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan binanın çevreye büyük zarar verebileceğine dikkat çeken vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

            Tarihi statüye geçtiği belirten binanın bir an önce onarılmasını isteyen vatandaşlar, “Görüldüğü üzere ev Allah’a emanet durumda. Yıkıldı yıkılacak. Yıkılması durumunda insanlar ve çevreye de büyük zararlar verecek. Acil olarak önlem alınması gerekiyor” dedi.

            Tarihi olması nedeniyle Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü sorumluluğunda olduğu ifade edilen binanın sit alanı kapsamında olduğu için çivi dahi çakılamayacağı bildirildi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü dışında Karacabey’de Belediye dahil hiçbir kurumun söz konusu tarihi binayı onaramayacağı dile getirildi.

Diğer taraftan bakımsızlığı ile görüntü kirliliğine yol açan tarihi binanı bahçesinin de pislik içinde olması ve etrafının çöp yığınlarıyla dolması sıkıntı net bir biçimde gözler önüne seriyor.

Tarihi binaya bir an önce çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, “Tarihimize sahip çıkalım. Bu şekilde bir görüntü istemiyoruz. Bu konuda yetkilileri bir kez daha göreve çağırıyoruz. Çok büyük bir felaket yaşanmadan buna önlem alınmalıdır” ifadelerine yer verdi.

          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.