Tanrıverdi; “Hedef Belediye Başkanlığı”

CHP Karacabey Örgütü’nün 05 Aralık 2015 tarihinde yapılan Olağan Kongresi’nde Başkan seçilen Murat Tanrıverdi, önceki gün gerçekleştirilen devir teslim töreninde Gönül Avil’den görevi devraldı. Kolları sıvayan çiçeği burnundaki yeni başkan Murat Tanrıverdi resmi olarak İlçe Başkanlığı’na başlamış oldu.
Parti Binası’nda düzenlenen törene CHP Bursa İl Başkan Adayı Prof. Dr. Hasan Ertürk, eski ve yeni yöneticilerin yanı sıra üyeler yoğun ilgi gösterdi.
CHP İlçe Başkanı Tanrıverdi, “Öncelikle bana Başkan olma onurunu veren tüm delegelere bir kez daha teşekkür ediyorum. Törene başlamadan üzüntümü dile getirmek istiyorum. Ülkemizin Güney doğusunda kanayan bir yara var. Cizre de; insanların ve devletimizin giremediği sokaklar var. 50 bin insan yerinden, yurdundan edildi. Göç etmek zorunda kaldı. Orada görev yapan öğretmenlerimizi Milli Eğitim Bakanlığı ayrılmaları için uyardı. Keşke bütün ülkemiz çiçek bahçesi gibi olsa, nereye baksak bir sorun görüyoruz. Eğitimde, iş hayatında, yatırımlar konusunda sorunlar çığ gibi büyümektedir. Allah sonumuzu hayır etsin. Gönül Avil Başkanıma da hizmet süresince verdiği yoğun emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Eski Kadın Kolları ve yönetimin destek ve tecrübeleriyle partimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Hedefimiz, devraldığımız bayrağı en yükseğe çıkararak, Karacabey Belediyesi’ni kazanmaktır ” dedi.
Eski İlçe Başkanı Gönül Avil, “Tek elle alkış bile olmaz”, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” gibi anlamlı sözler, görev süremizce yol göstericimiz oldu. Beni değil, bizi ön plana çıkardık. Karacabey’de CHP adına güzel şeyler yapılmış ise bu, birbirini seven, birbirine inanan ve güvenen insanların oluşturduğu ekip çalışmasıyla oldu. Ben ve yönetimim görevi devr alan Murat Tanrıverdi’ye ve yeni yönetim kurulu arkadaşlarıma başarılı çalışmalar dileyerek, bizden ne görev talep edilirse her zaman katkı sunacağımızın sözünü veriyoruz. 5 Aralık tarihinde Olağan Kongremizde salonda sergilenen birlik ve beraberlik tablosu tüm CHP’li dostlarımızı sevindirdi, rakiplerimizi de üzdü. Bunun devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra Murat Tanrıverdi, İlçe başkanlığı döneminde yapmış olduğu başarılı hizmetlerden dolayı Gönül Avil’e plaket ve çiçek verdi.
Tanrıverdi, bu güne değin partiye olan hizmetleri nedeniyle Eski Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ’a da teşekkür plaketi sundu. Tuğ, destek veren tüm partililere teşekkür ederek, yeni yönetimin her zaman yanında olacağının sözünü verdi.
Söz alan CHP Bursa İl Başkan Adayı Prof. Dr. Hasan Ertürk, “İlerlemek istiyorsan yerine birini yetiştireceksin. Bu ilke çerçevesinde devir teslim törenimizi yaptık. Gönül Avil bayrağı Murat Tanrıverdi’ye teslim etti. Ama Avil’i geride bırakmayacağız. Gönül Avil İl Yönetimi’ni kazanırsak bizim kurultay delegemiz olacak. 2019 yerel seçimleri için çalışmaya başlamalıyız. Bende her 3 ayda bir Karacabey’de ziyaretlerde bulunacağıma söz veriyorum. Seçime 3-5 ay varken yapılan çalışmayla seçim kazanılmaz. Hedefimiz CHP’yi Bursa’da birinci parti yapmak ve Karacabey Belediyesi’ni kazanmak. Başarmak inanmanın yarısıdır. Gönülden inanıyorsanız başarırsınız. Ben inanıyorum, Cumhuriyet Halk Partisi birinci sırada yer alacak. Kimseyi ötekileştirmeden, kimsenin adamı olmadan projelerimizle, programlı bir şekilde yoğun çalışacağız. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var” dedi.
CHP’de Kadın Kolları da yenilendi
Murat Tanrıverdi başkanlığında yenilenen Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Örgütü’nde Kadın Kolları yönetimi de değişti. Gönül Avil başkanlığında 4 yıldır İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nı yürüten Mualla Tuğ, heyecanlı bir seçim sonunda görevi Nuriye Kılıçarslan’a devretti.
Başkanlık için yarışan Nuriye Kılıçarslan ve Huriye Günata’nın mücadelesi nefesleri kesti. 141 üyesi bulunan CHP Kadın Kolları’nda 43 üye oy kullandı. Huriye Günata’ya karşı 22-21′lik üstünlük kuran Nuriye Kılıçarslan, bir oy farkla CHP’nin yeni İlçe Kadın Kolları başkanı oldu.
Seçim sonrası kendisine destek veren vermeyen tüm üyelere teşekkür eden İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuriye Kılıçarslan, CHP’yi Karacabey ve ülke genelinde iktidara taşımak için çok çalışacaklarının sözünü verdi.
Seçim sonunda, CHP’nin eski İlçe Başkanı Gönül Avil ile eski Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ, yeni Kadın Kolları Başkanı Nuriye Kılıçarslan’ı tebrik etti ve her zaman yanlarında olduklarının mesajını verdi.
Nuriye Kılıçarslan başkanlığında yenilenen CHP İlçe Kadın Kolları yönetiminde ise; Güler Uzunoğlu, Nalan Aka, Mualla Kuzu, Naime Çalışkan, Nuran Avil ve Serpil Kurban yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.