“TAMEK ve üretici sezon buluşması”

Karacabey TAMEK Fabrikası’nın geleneksel hale getirdiği ‘Tamek ve Üretici Sezon Buluşması’ yoğun katılıma sahne oldu. Fabrikanın Küçükkaraağaç Mahallesi’nde bulunan tesislerinde gerçekleştirilen ve şenlik havasında geçen etkinlikte yeni sezona ilişkin sunum ve değerlendirmeler yapıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan TAMEK Türkiye Zirai Satın Alma Müdürü Önder Güvenbaş, bu yıl startını verdikleri etkinlikle her yıl üreticileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Güvenbaş, “Bu yıl ilk kez TAMEK ve Üretici Sezon Buluşması adı altında bir etkinlik düzenliyoruz. Geleneksel hale getireceğimiz bu etkinliklerde, üreticilerimizle bir araya gelecek, hem bir önceki sezonun değerlendirmesi hem de önümüzdeki sezona ilişkin beklenti ve çalışmaları ele alacağız. Bu birliktelik sayesinde gübre, makine ekipman, üretim ve zirai alandaki yenilikler, uygulamalardaki bazı hatalar ve nasıl giderilecekleri konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız.” dedi.
Çiftçilere plaket verildi
Öte yandan programda TAMEK tarafından Karacabey’de Yılın En İyi Bezelye ve Domates Yetiştiricileri de plaketle onurlandırıldı.
Bezelye Üretim Şampiyonu Mustafa Gürgen’e plaketini Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan verirken, Domates Üretim Şampiyonu Evren Mutlu’ya da plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak takdim etti.
Bayer ve Hade’den sunum
Daha sonra Bayer Firması domates tohum çeşitleri ve ilaçlama teknikleri, Hade Firması yetkilileri de fide alanlarında sunum yaparak çiftçileri bilgilendirdi.
Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Samet Karakaşlar, Belediye Meclis Üyesi Ertem İşcan ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri İbrahim Temel’in de yer aldığı program sonunda üreticilere hediyeler dağıtıldı ve yemek ikram edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.