Tahıl dükkanı esnafı tahliye talebine tepkili

Tahıl dükkanı esnafı tahliye talebine tepkili
Karacabey Tahıl dükkanları esnafı, Başkan Koç’un kendi tasarrufuyla yıkım kararı almasına ve yerlerinden tahliye talebinde bulunulmasına sert tepki gösterdi.
Yıkım sürecinin başlaması için esnafa tahliye tebligatı gönderen Belediye Başkanı Ergün Koç, bu konuda kararlı olduğunu açıkladı. Tebligatları alan esnaf önceki akşam bir araya gelerek izleyecekleri yasal süreci görüştü. Esnaflar, Başkan Koç’un “Yıkacağım, satacağım ve yapacağım” diye hareket ederek uzlaşmaz bir tavır içinde olduğunu belirtti. Mağdur edildiklerini ileri süren Esnaflar, “ Belediye Başkanı Ergün Koç tarafından gündeme alınan bu konu, meclis tarafından görüşülmeden ertelendi. Başkan Koç, akıl almaz bir tutumla merkezi davranarak kendi tasarrufuyla uygulamaya devam etti. Geldiğimiz bu noktada son çare olarak Bursa Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak hakkımızı yasal yoldan arayacağız. Birilerinin hayalleri için yıllardır emek verdiğimiz iş yerlerimizin yok olmasına izin vermeyeceğiz.
Yerel seçimler yaklaştıkça tavırlarını sertleştiren Koç, “Yeniden aday olursam, buraya yapacağım otopark bana prim getirir” diye hareket ediyor. Ancak çok yanılıyor. 42 esnafın ne yapacağını düşünmüyor. Başkan Koç’la defalarca görüşme talebinde bulunmamıza karşın hep reddedildik. Son çare olarak yargıya başvurmaya karar verdik. Bu tür bir uygulama, encümen ve meclis kararı olmadan uygulanamaz. Koç, bizi siyasi emellerine kurban ediyor. Sunduğumuz bütün alternatifleri görmezden geldi. Bandırma Caddesi üzerinde yeni yaptırdığı iş merkezinin yanında yıkılan bir dükkan için kimseyi mağdur etmeyen Koç, şimdi 200’e yakın esnafı mağdur ediyor” diye konuştu.
Belediye Başkanı’nın “Otopark projesini” inandırıcı bulmadıklarını ileri süren Tahıl dükkanı esnafı, Hükümet Konağı arkasındaki sözde otopark için yapılan binanın neden kullanılmadığını sordu.
Esnaflar, “Bu konuda samimi olsalar, mevcut otopark değerlendirilirdi. Burasının yetersiz olduğunu düşünsek bile, yeni yapılan Pazar Yeri Projesi’nde çözüm üretilebilirdi” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.