Suya yüzde 10 zam

*Karacabey Belediyesi’nin “2009 Aralık Ayı Meclis Toplantısı” suya yapılan yüzde 10’luk zam tartışması dışında sakin geçti.
Belediye Başkanı Ergün Koç önderliğinde tam kadro toplanan iktidar ve muhalefet meclis üyeleri genelde uyumlu bir görüntü çizerken, gündem dışı gelen konuyla birlikte 15 madde görüşüldü.
            Belediye’nin mücavir ve imar planı içinde bulunan, özel ve tüzel kişilere ait drenaj, kuyu suları ve atık sulardan ücret alınıp alınmaması, “Yer altı suları yönetmeliği”yle ilgili bilgi ve görüş alınmasından sonra karara bağlanması oy birliği ile kabul edildi.
            Gündemin 2. maddelerinden, “Stratejik Plan ve Performans Programı” oy çokluğu ile kabul edildi. Muhalefetin, “Ret” oyu verdiği konuda; Hedefler ve yol haritasının planın amacına uygun hazırlanmadığı, yapılacak yatırımların net belirlenmediği, gelecekte bu nedenlerle bütçe ile stratejik planın karşılaştırılması durumunun olmadığı gerekçe gösterildi.
            Belediye’nin, “2010 Mali Yılı Analitik Gelir-Gider Bütçeleri ve Bütçe Cetvelleri” konusunda oy birliği ile anlaşma sağlandı. Bütçe Plan Komisyonunda görüşülen konu, gelirin gidere denk gelmesi ile 22 milyon 710 bin 769 TL üzerinden aynen kabul edildi.
            Meclis toplantısının tartışma yaratan tek konusu ise, suya yapılan zam oldu. Gündemin 2. maddesi (c) bendinde görüşülen, “2010 Mali Yılı Ücretler ve Harçlar Tarifesi” konusunda suya bir kez daha yüzde 10 zam yapmak isteyen iktidarla, buna karşı çıkan muhalefetin tartışmasına neden oldu.
            05 Mayıs’ta suya zam yapıldığına dikkat çeken muhalefet üyeleri, yeni bir zamma itiraz etti. Gerçekleşen oylama sonunda ise konu, oy çokluğuyla kabul edildi.            Karacabey Belediyesi’nin “Trafik Şefliği Ücret Tarifesi ise oy birliği ile kabul edilirken gündemin 3 ve 7. maddesi olan, “Fiziksel Engelliler Derneği’ne Lokal” tahsisi oy çokluğuyla kabul edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.