Engellilere jest yapılmalıydı

Çavdarlı, Meclis Toplantısı’nda alınan kararı eleştirdi:
Karacabey Saadet Partisi Başkanı Hamit Çavdarlı, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ile ilgili, “Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı”nda gündeme gelen engellilere yer tahsisinde alınan kararı eleştirdi.
            “Dünya Engelliler Günü”nde engellilere jest yapılması gerektiğini belirten Çavdarlı, “Belediye Meclis Üyemiz Gürsoy Yıldız’ın engellilere yer tahsis edilmesiyle ilgili önergesi ertelenerek, ‘Engelliler Günü’ öncesinde jest yerine üzüntü yaşatılmıştır” dedi.
            SP İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı, “Belediyeler kâr eden kuruluş olmaktan ziyade, hizmet kuruluşlarıdır. Engelli vatandaşlarımız da hizmete muhtaçtır. Engellilerin önünden engelleri ne zaman kaldırmayı düşünüyorsunuz? Böyle bir günde ‘Engelliler Günü’ nasıl kutlanacak merak ediyoruz.
            Ülkemizde nüfusun yüzde 12.29’unu engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Aileleri ile düşünülürse bu rakam 22.5 milyon insanımızı ilgilendirmektedir. Bu insanlarımızın yaşamları kolaylaştırılmalı, sosyal ve fiziksel ortamların oluşmasını en iyi sağlayacak olan belediyelerimizdir. İlçemizin gelişmiş ve kalkınmışlığının göstergesi engelli vatandaşlarımıza sağlanan fiziki ve sosyal imkanlarla doğru orantılıdır.
   Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engelsiz bir Türkiye ve Karacabey olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.