Suya indirim adı altında zam!

Emrah KIZILKAYA


CHP eski ilçe başkanlarından Nazmi Hacer vatandaşın kandırıldığını söyledi.

Karacabey CHP eski ilçe başkanlarından Nazmi Hacer, içme suyu fiyatında “İndirim” oyunu oynandığını söyledi. Büyükşehir yasası öncesi iki ayda bir gelen su faturalarının her ay kesilmesiyle vatandaşın cebinden iki kat para çıktığını belirten Nazmi Hacer, “Daha önce iki ayda ortalama 30 TL içme suyu faturası ödeyen bir abone şimdi her ay 30 TL ödüyor. Kimse yüzde 44 indirim yapıldı masalları anlatmasın. İndirim yapılmadığı gibi yüzde 100 zam yapıldı” dedi.
Vatandaşın ‘içme suyundaki indirim’ masalları ile kandırılmasını içine sindiremediğini söyleyen Nazmi Hacer, “Büyükşehir yasası öncesi içme suyu faturaları iki ayda bir kesiliyordu. Yani faturadaki çeşitli vergi ve bakım ücretleri iki ayda bir ödeniyordu. İçme suyunun BUSKİ’ye devredilmesiyle faturalar her ay kesilmeye başlandı. İki ayda ortalama 30 TL ödeyen aboneler şimdi her ay 30 TL ödüyor. Yani vatandaşın cebinden 2 kat fazla para çıkıyor. Yüzde 44 indirim masalı anlatılmasın. Sudaki bindirim yüzde 100’dür” diye konuştu.
İçme suyunun BUSKİ’ye devredilmeden önce gelen su faturalarını gösteren Nazmi Hacer, “Büyükşehir yasasından önce gelen son iki fatura bedelinden biri 10 metreküp kullanım için 35.98 TL, diğeri 11 metreküp kullanım karşılığı 36.68 TL. Bunlar iki aylık kullanım bedelleri. BUSKİ’ye devredilmesinden sonra gelen aylık fatura ise 42.50 TL. İki ayda bir ortalama 35 TL öderken şimdi ayda 40 TL’yi geçiyor.
Çevre Temizlik Vergisi, 10 metreküp su kullandığım 2 aylık faturada 1.90 TL. Şimdi ise 10 metreküp kullanımında 2.40 TL.
Atık Su Bedeli, yine 10 metreküp su kullandığım 2 aylık faturada 2.76 TL. Şimdi aylık 2.10 TL.” dedi.
Çevre Temizlik Vergisi’ne yüzde 100 zammın da yolda olduğunu belirten Nazmi Hacer, “TBMM’ye sunulan İmar Kanun Tasarısı yasalaştığında Çevre Temizlik Vergisi iki kat artacak. Köylerimizin de muafiyeti bitecek” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.