Sütaş’tan ücretsiz “Süt Hayvancılığı” eğitimi

Sütaş Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi'nde 2013 yılının ilk eğitim dönemi başladı. Sütaş'ın uygulamalı süt hayvancılığı eğitimlerinden her yıl binlerce girişimci, üretici ve öğrenci ücretsiz olarak yararlanıyor.
    Sütaş, Türkiye'de süt hayvancılığının gelişimine katkı sağlamak ve bilinçli üreticiler yetiştirmek amacıyla başlattığı eğitim seferberliğini güçlendirerek sürdürüyor. Sütaş'ın Uludağ Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi ve T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'yla işbirliği içinde sürdürdüğü eğitimler, teknolojideki yenilikler doğrultusunda sürekli geliştiriliyor. Sütaş'ın Karacabey ve Aksaray'daki Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezleri'nde yapılan teorik ve uygulamalı eğitimlerden bugüne kadar, Türkiye'nin dört bir yanından, 14 bini aşkın üretici, girişimci ve öğrenci yararlandı.
    Sütaş Eğitim Koordinatörü Prof.Dr. İbrahim Ak, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Sütaş, sütün iyiliğinin ve bereketinin yayılması için 38 yıldır durmaksızın çalışıyor. Sütaş Karacabey Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi'nde, deneyimli uzmanlardan oluşan eğitim kadromuzun verdiği eğitimlerden, sütçülüğe gönül veren herkes yararlanabiliyor.
    Sütaş'ın süt değer zincirinin her aşamasında kontrol ve kaliteyi hedefleyerek uyguladığı "Ottan Sofraya" entegre iş modeli çerçevesinde oluşturduğumuz eğitim programı ile sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Eğitim merkezimizdeki 4'er günlük eğitimlere katılan üreticiler, ottan süte uzanan süreçte sağlıklı ve verimli süt elde edebilmek için gerekli donanıma sahip oluyorlar. Eğitim programımız, sektörümüzde dünya standartlarında sütçülük uygulamalarının yaygınlaşması için de önemli bir adım.”
    Eğitim programını tamamlayanlar, başta kaba yem üretimi, silaj yapımı, hayvan besleme, sürü ve çiftlik yönetimi, hayvan sağlığını koruma, sağlıklı süt üretmek olmak üzere pek çok konuda eğitim almış oluyor. Ottan sofraya süt değer zincirinin her aşaması hakkında detaylı bilgi sahibi olan katılımcılar, teknik bilginin yanı sıra bir çiftliğin nasıl yönetileceği konusunda da bilinçlendiriliyor. Katılımcılar ayrıca, Sütaş Karacabey Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi çiftliğinde süt hayvancılığı ile ilgili tüm uygulamaları yerinde görebiliyor. Eğitim programını tamamlayanlar, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı eğitim katılım belgesi almaya da hak kazanıyor.
    4 günlük uygulamalı eğitimlere katılmak isteyenlerin, 0224-688-5264 no'lu telefonu arayarak ya da internet üzerinden  //www.sutas.com.tr/tr/iletisim/UreticiEgitimBasvuru linkindeki başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırmaları mümkün. Başvuruda bulunan katılımcıların, kayıt yaptırdıkları eğitim programına gelirken yanlarında 1 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi getirmeleri yeterli.
    Sütaş Karacabey Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi'ndeki eğitimlere Ege, Marmara, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz bölgelerinden, Sütaş Aksaray Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi'ndeki eğitimlere ise İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz bölgelerinden kursiyer kabul ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.