Sütaş’tan “Buzağı” eğitimi

Bursa İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nde çalışan veteriner hekim ve zooteknistlere yönelik Buzağı Ölümleri ve Korunma Yolları konulu hizmet içi eğitim verildi. Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitime İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, SÜTAŞ Tarımsal Faaliyetler A.Ş. Hayvancılık Direktörü Dr. Nahit Yazıcıoğlu, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Yakup Sağlık, İl Müdürlüğü merkez birimleri ile İlçe Müdürlükleri’nde görevli veteriner hekim ve zooteknistler katıldı.
Programın açılışında konuşan İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında 2017 yılında başarılı bir yıl geçirdiklerini, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 2018’i “hayvan hastalıklarıyla mücadele ve buzağı kayıplarının önlenmesi yılı“ ilan ettiğine dikkat çekti. Şenyürek, bu nedenle buzağı kayıp oranlarının % 5 seviyelerine düşürülmesi hedefine ulaşmak için hayvan hastalıkları ile mücadelede il ve ilçe müdürlükleri olarak daha fazla çalışacaklarını söyledi.
Şenyürek, bu kapsamda il ve il teşkilatlarda çalışanlara yönelik olarak düzenlenen bu eğitimin 3 grup olarak gerçekleştirileceğini kaydetti.
İl Müdür Yardımcısı Şenyürek’in ardından Karacabey’de faaliyet gösteren SÜTAŞ firmasının Hayvancılık Direktörü Dr. Nahit Yazıcıoğlu tarafından “Buzağı Ölümleri ve Korunma Yolları” konulu bir sunum gerçekleştirildi.
Buzağı ölümlerine neden olan hastalıklar, bu hastalıkların bulaşma şekilleri, korunma ve tedavi yöntemleri ile buzağı ölümlerinin ülke hayvancılığına etkileri, ölümlerin azaltılmasının ekonomiye katkılarının önemini belirten Dr. Nahit Yazıcıoğlu ayrıca, sahada yanlış ve eksik yapılan uygulamalar hakkında mesleki bilgilerini ve özel sektördeki tecrübelerini paylaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.