Sütaş’a Kurumsal Yönetim Ödülü!

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından şirketlerin bir önceki yıl elde ettikleri kurumsal yönetim derecelendirme notları baz alınarak verilen “Kurumsal Yönetim Ödülleri”, 10’uncu kez sahiplerini buldu. Bu kapsamda, Türkiye’nin Sütçüsü ve Karacabey’in gururu Sütaş A.Ş., “Halka Açık Olmayan Reel Sektör Şirketi” kategorisinde 95,90 puanla birinci sırada yer aldı.

TKYD’den yapılan açıklamaya göre, 10. Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde, 5 kategoride toplam 6 şirket ve 3 STK ödül kazandı. Şirketlerin 2019 yılında elde ettikleri kurumsal yönetim derecelendirme notları baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre 97,28 puanı bulunan Garanti BBVA, “En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Şirket” seçildi. Listenin ikinci sırasında 97,22 puanla Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş., üçüncü sırasında ise 96,67 puanla TAV Havalimanları Holding A.Ş. yer aldı.

“En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Halka Açık Olmayan Şirket” kategorisindeki ödüller ise iki farklı grupta değerlendirildi. “Halka Açık Olmayan Reel Sektör Şirketi” kategorisinde 95,90 puanla Sütaş ile “Halka Açık Olmayan Finans Şirketi” kategorisinde 96,50 puanla Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. birinci sıranın sahibi oldu.

Garanti BBVA, “En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Şirket” ödülünün yanı sıra, “Yönetim Kurulu Kategorisinde En Yüksek Derecelendirme Notuna Sahip Şirket” kategorisinde de 97,55 puanla ilk sırada yer aldı.

“Kurumsal Yönetim Endeksinde Son Bir Yılda Notunu En Çok Artıran Şirket” ödülünü ise 2,99 puan artışla Otokar Otobüs Karoseri Sanayi A.Ş. kazandı. “En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk 3 STK” kategorisindeki ödülleri de 96 puanla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 95,40 puanla Darüşşafaka Cemiyeti ve 93 puanla Türkiye İç Denetim Enstitüsü paylaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.