Sütaş’a ‘Etik’ ödülü

Süt ve süt ürünleri sektörünün lider markası Sütaş, Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER) tarafından düzenlenen ve etik değerlere önem veren şirketlerin gençler adına ödüllendirildiği ETİKA 2016 Türkiye Etik Ödülleri’ni kazanan şirketler arasında yer aldı.
Etik Değerler Merkezi (EDMER) tarafından 2012 yılından bu yana verilen Türkiye’nin En Etik Şirketleri Ödülleri; Etik Değerler, Etik Kültür, İtibar Yönetimi, Kurumsal Yönetim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Liderlik, Yaratıcılık, Önderlik ve Uyum Yönetimi kategorilerinde yer alan standartlara uyum sağlayan şirketler arasından belirleniyor.
ETİKA 2016 Türkiye Etik Ödülleri’ne başvuran ve 6 kategoride hazırlanan 80 soruyu yanıtlayan şirketler arasında, uluslararası etik standartlara göre yapılması gereken etik uygulamaların yüzde 70’inden fazlasını yerine getiren 22 şirket ödüle layık görüldü.
Bu yıl beşincisi düzenlenen ETİKA 2016 Türkiye Etik Ödül Töreni, ödül alan 22 şirketin yöneticilerinin ve Etik Liderler Akademisi’nden (ELA) mezun olan gençlerin de katılımıyla Özyeğin Üniversitesi’nde yapıldı. Kazanan şirketlere ödüllerini ELA’lı gençler verdi.
Etik Değerler Merkezi Kurucu Onursal Genel Başkan’ı Bülent Şenver, “Gençlerimiz etik değerlere önem veren, iş ahlakına uygun davranan ve sorumlu uygulamalar yapan şirketlerde çalışmak istiyor” dedi.
Sütaş kültürü
Sütaş, Etik Değerler Merkezi Derneği’nin (EDMER) etik ve iş ahlakı farkındalığı yaratmak, etik bilincini yaygınlaştırmak, gençlere örnek olacak şirket ve yöneticileri ödüllendirmek amacıyla düzenlediği ETİKA 2016 Türkiye’nin En Etik Şirketleri Yarışması’nın kazananları arasında yer aldı.
Törende ödülü EDMER Kurucu Onursal Başkanı Bülent Şenver’den alan Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Etik Komitesi Başkanı Duygu Yılmaz, “Büyük ve itibarlı bir kurum, güçlü bir marka olmamızın arkasında, kurulduğumuz günden bu yana oluşturduğumuz değerlerimiz, iş yapış biçimimiz ve etik kurallarımız; kısaca Sütaş kültürümüz var. Aldığımız ödül, sürdürülebilir başarımızın güvencesi olduğuna inandığımız bu kültürün yayılması için yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu bizlere gösterdi. Bundan sonra da çalışanlarımıza ve toplumumuza karşı sorumluluk bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Türkiye’de etik anlayışı bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER), yaptığı çalışmalarla geleceğin yöneticileri gençlerin iş ahlakı konusunda duyarlı davranmalarını hedefliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.