Sütaş, Tire tesisini seneye açacak

Sütaş, Tire OSB’de satın aldığı 100 bin m2’lik arsa üzerinde yaptığı fabrikayı Mart 2016’da tamamlayıp üretime başlayacak. 80 milyon dolarlık yatırımla kurulacak Sütaş Tire fabrikasında günde yaklaşık bin ton süt işlenmesi planlanıyor. Bin kişiye istihdam sağlayacak fabrikada süt teknolojisine yönelik yüksek okul da olacak.
Bünyesinde süt çiftliği, yem tesisi, süt eğitim birimi, süt ve süt üretim fabrikalarının yanı sıra süt teknolojileriyle ilgili yüksekokul da barındıracak olan fabrika, yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacak. Süt sektörünün güçlü kuruluşlarından Sütaş’ın yatırım için, İzmir’de üretilen toplam sütün yüzde 70’inin üretildiği Tire’yi seçtiğini belirten Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, firmanın, inşaat aşamasındaki fabrikayı Mart 2016’da üretime geçirmeyi hedeflediğini aktardı.
İzmir’in Türkiye’nin en çok süt üreten ili olduğunu hatırlatan Gürler, bunun da yüzde 70’inin Tire, Ödemiş, Bayındır, Kiraz, Beydağ ilçelerinin yer aldığı Küçük Menderes Havzası’nda üretildiğini dile getirdi. TOSBİ’de birçok süt ve süt ürünleri tesisinin kurulduğunu vurgulayan Gürler, “Bölgemizde bir süt kümelenmesi oluşturduk. Bu kümeye Sütaş’ın katılması ile daha da güçlendik” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.