Ata’dan “Yangın merdiveni” eleştirisi

Karacabey Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, yeni yapılan Devlet Hastanesi’nde dış yangın merdiveninin bulunmamasını sert sözlerle eleştirdi. Yeni hastanenin ‘Yaptım oldu’ düşüncesi ile yapıldığını belirten Ahmet Aygün Ata, büyük önem taşıyan yaşamsal eksiklerinin bilimsellikten ve kamu yararından uzak düşüncelerinin eseri olduğunu ileri sürerek AK Parti’ye yüklendi.
Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, yaptığı yazılı açıklamada, “Hastanemizin dış cephesinde olması gereken yangın merdivenlerinin olmamasını neye ve kimin sorumluluğuna atfedeceğiz, bilmiyoruz. Yangın, deprem gibi durumlarda otomatik olarak kesilen elektrik sisteminde insanlar asansörde kalacak. Bunun için uzman ekip var mıdır? Çalışanlarımız ne yapacakları konusunda eğitildi mi? Bunun yanı sıra yaşamsal önem taşıyan EKG gibi tıbbi gereçler uzun süre kullanılamaz duruma geliyor. Bunlar için önlem alındı mı? Örneğin, solunum cihazına bağlı bir hastamızın bu koşullarda nasıl soluk alacağını düşünmek bile o hastamızın düşeceği acıyı ve yakınlarının yalvaran bakışlarını gözler önüne seriyor. Yangın merdiveni bundan sonra eklense bile oluşacak ses ortamı ve kirliliği düşünülebiliyor musunuz? Nasıl bir düşünce eksikliğidir ki, yangın merdiveni konulmaz. Ayrıca, kalkamayacak durumda olan hastalarımızın tahliyesinde kullanılacak sistem de yok. Hastalarımızı ölüme mi terk edeceğiz? Çalışanlarımız bu durumda ne yapacak, nasıl davranacak? 7 katlı bir hastanede tahliye merdiveninin olmaması nasıl açıklanabilir?
Bu sorulara yanıt verecek etkinlikte, bilgide ve yetkinlikte bir sorumlu var mı? Yoksa oluşacak yangın ve deprem gibi durumlarda her hastaya başının çaresine bak mı denilecek? Karacabey böyle bilgisizce, bilimsellikten ve kamu yararından uzak yönetilmeyi hak edecek ne suç işledi? Neyin bedeli ödettirilmeye çalışılıyor? Bilimsellikten ve halkı düşünmekten uzak her türlü davranış ve düşünceler halkımızca değerlendiriliyor ve değerlendirilecektir. Karacabey böyle yönetilmeye layık değildir. Halktan kopuk yönetimler, er ya da geç gerekli ve hak ettiği yanıtı alacaktır” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.