Sütaş ödüle doymuyor!

Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), 9. Kurumsal Yönetim Zirvesi’ni iş dünyasının önde gelen kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla Sabancı Center’da düzenledi. Törende, Karacabey’in gururu ve Türkiye’nin sütçüsü Sütaş A.Ş., ‘En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Nota Sahip Halka Açık Olmayan Şirket’ ödülünü layık görüldü.
Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde, TKYD’nin geleneksel olarak düzenlediği Kurumsal Yönetim Ödülleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisanslanan kuruluşlarca sağlanan ‘Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notları’ bu yıl 6. kez sahiplerini buldu.
Sütaş Süt Ürünleri A.Ş.’nin ‘En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Nota Sahip Halka Açık Olmayan Şirket’ ödülünü aldığı törende, Doğuş Otomotiv ‘En Yüksek Derecelendirme Notuna Sahip Şirket’ ve İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. de ‘Kurumsal Yönetim Endeksinde Son Bir Yılda Notunu En Çok Artıran Şirket’ dallarında ödüle layık görüldü.
Törende ‘En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk 3 Şirket’ sıralamasında Anadolu Efes ilk sırada yer aldı. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) ve TAV Havalimanları’nın ikinciliği paylaştığı sıralamada, Aksa Akrilik Kimya ise üçüncü oldu.
Ödül töreni öncesinde konuşan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Zorlu, bu yıl altıncısını düzenledikleri Kurumsal Yönetim Ödülleri’yle iyi uygulama örneklerinin tanıtılması ve BİST Kurumsal Yönetim Endeksi ile ilgili bilinilirliğin artmasının hedeflediğini söyledi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan metodolojiyle ‘Kurumsal Yönetim Derecelendirme’ notu alan kuruluşların oluşturduğu BİST Kurumsal Yönetim Endeksinin varlığının önemli olduğunu belirten Zorlu, şunları kaydetti:
“Kriz dönemlerinde ani değişimlerden daha az etkilenmesi, uzun süreli hissedarları çekmesi hedeflenen BİST Kurumsal Yönetim Endeksi’nin hesaplanmaya başladığı 2007′den bugüne kendinden beklentileri önemli ölçüde karşıladığını düşünüyoruz. Endeksin, mensubu olan kuruluşların itibarlarına sağladığı olumlu etkinin de etkisiyle, bugün için 50 olan şirket sayısının kısa sürede hızla artmasını amaçlıyoruz. Geride kalan dönemde Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi alan ilk sivil toplum kuruluşu olarak Darüşşafaka Vakfı’na bir ödül takdim etmekten mutluluk duymuştuk.
Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu’muzun faaliyetleri sonucunda yeni sivil toplum kuruluşları da TKYD koordinasyonunda benzer sürece girdiler. Umut ediyoruz ki gelecek yıl düzenlenecek törende sivil toplum kuruluşları kategorisinde de keyifli bir rekabet yaşanacaktır.”
Zorlu, bu yıl altıncısı düzenlenen ödül töreninde sahnede yer alacak kuruluşların çalışan ve yöneticilerini tebrik etti. Önceki dönemlerde TKYD Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliği görevini yürüten isimlerin bugün ödül alan kuruluşların liderleri olarak aralarında yer aldığını aktaran Zorlu, bunun da 6. Kurumsal Yönetim Ödülleri törenini daha da özel hale getirdiğini dile getirdi.
“Bu bir yandan Kurumsal Yönetim anlayışını yaymak için bir araya gelen bizlerin, kendi kuruluşlarımızda da bu konuda üstlendiğimiz liderliğin ve inancın çok güzel bir göstergesi” diyen Zorlu, katılımcıları Türkiye açısından kritik öneme sahip bu konuda daha yakın çalışmaya, yönetim kurulunda, çalışma gruplarında görev almaya ve böylesine iyi örnekler oluşmasında liderlik etmeye davet etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.