Sütaş, en çok tercih edilen markalar arasında!

Türkiye’de her alanda kullanılan ve en çok tercih edilen markalar belli oldu. Araştırma şirketi Areda Piar’ın yaptığı araştırmada, süt ve süt ürünleri grubunda Torku ile Sütaş, çikolata alanında Ülker, içme suyunda Erikli, et ürünleri grubunda Cumhuriyet, bakliyat sektöründe Filiz, beyaz eşyada Arçelik, bankacılık alanında ise Ziraat Bankası en çok tercih edilen markalar olarak belirlendi.
Araştırma şirketi Areda Piar tarafından yapılan süt ve süt ürünleri, çikolata, dondurma, meşrubat, et ürünleri, finans, giyim, beyaz eşya gibi birçok farklı alanlarda en çok tercih edilen markaların belirlendiği araştırmanın sonuçları yayımlandı. Türkiye genelinde 2-10 Ağustos tarihleri arasında yapılan ‘Benim Markam’ araştırmasına 2 bin 718 kişi katıldı.
Çalışmada, güven, beğeni, sadakat skoru, markaların beklentiyi karşılayabilmesi, tasarım ve kullanım kolaylığı müşteri memnuniyeti, ürün çeşitliliği ve kalitesi, tutku düzeyi gibi kriterler dikkate alındı.
Süt ve süt ürünleri alanında yüzde 24,1 ile en çok tercih edilen marka Torku olurken onu Sütaş ve Sek izledi. Çikolatada ise, yüzde 24,8 ile Ülker ilk sırada yer aldı. Eti yüzde 17,4 ile ikinci Nestle ise yüzde 15,3 ile üçüncü en çok tercih edilen marka oldu.
Dondurmada Algida yüzde 49,6 ile en çok tercih edilen marka olurken onu yüzde 16,1 ile Mado ve yüzde 7,9 oranıyla da Golf izledi. Meşrubat kategorisinde yüzde 17,4 ile Coca Cola birinci sırada yer aldı. Pepsi yüzde 12,3 ile ikinci olurken, Didi yüzde 9,2 alarak üçüncü sırada yer aldı.
İçme suyu sektöründe Erikli yüzde 30 ile ilk sırada yer alan bu markayı, yüzde 11,9 ile Hamidiye; yüzde 9,8 ile Saka ve yüzde 7,2 ile Hayat Su takip etti. Et ürünleri kategorisinde Türk tüketicilerin benim dediği markalar ise yüzde 22,5 ile Cumhuriyet, yüzde 11,6 ile Şahin ve yüzde 8,5 ile Pınar olarak sıralandı.
Bakliyat sektöründe tüketicilerin güven, beğeni ve sadakat ölçeğinde benim dediği markalar birbirine çok yakın oranlarda seyrediyor. Buna göre Filiz yüzde 14,4, Reis yüzde 14,1, Duru yüzde 13,3 ve Ülker Bizim yüzde 11,9 oranında tüketicinin en beğendiği markalar olarak sıralandı.
5 ayrı kategoride değerlendirmenin yapıldığı dayanıklı tüketim alanında beyaz eşyada tüketicinin benim dediği marka Arçelik olarak belirlendi.
Yüzde 33,6 ile ilk sırada yer alan Arçelik’i yüzde 26,4 ile Bosch ve yüzde 9 ile yine yerli bir marka olan Vestel takip etti.
Küçük ev aletlerinde de Arçelik ön plana çıkan ilk marka oldu. Yüzde 22 ile tüketicinin ilk sıraya yerleştirdiği bu markayı sırası ile yüzde 14,3 ile Arzum ve yüzde 13,6 ile Tefal takip etti.
Mobilya sektöründe ise tüketiciler yüzde 35,8 oranında İstikbal ve yüzde 17,6 oranında Bellona’dan yana tercihlerini kullandı. Bu iki yerli markanın ardından mobilya kategorisinde tüketiciler yüzde 6,4 ile Doğtaş ve IKEA’yı ‘benim markam’ şeklinde tanımlıyor.
Ev tekstilinde ise yüzde 27,7 ile Özdilek, yüzde 24,6 ile Taç ve yüzde 22,7 ile Karaca Home tüketicinin benim dediği markalar olarak sıralandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.