Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi”nde uluslararası boyut

*17 yıldır aralıksız olarak sürdürdüğü eğitim faaliyetleri ile süt sektörüne bilgili ve nitelikli çalışan kazandıran Sütaş'ın desteğiyle düzenlenen IV. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi'ne Aksaray, Niğde, Bingöl ve Namık Kemal Üniversiteleri'nin yanı sıra; Danimarka, Slovenya, Fransa ve Makedonya'dan öğretim üyeleri ve öğrenciler katılacak.

Sütaş'ın katkılarıyla, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Kold College tarafından düzenlenen “4. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi”, bu yıl 17 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşiyor.
Karacabey MYO Süt Topluluğunun ev sahipliğinde, Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak öğrenci kongresiyle ilgili bilgi veren Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof.Dr. İbrahim Ak, “Bu yıl uluslararası boyut kazanan IV. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi'nde insan sağlığı için en değerli gıda olan sütün üretimi, işlenmesi ve tüketimi, süt hayvancılığı ve süt teknolojileri konularında bilimsel çalışmalar yer alacak.
    Yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı olarak elde ettikleri bilgileri paylaşabileceği ve fikir alışverişinde bulunabileceği Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi ile ulusal ve uluslararası işbirliğini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
    'Sütün İyiliği' temasıyla düzenlenen 4. Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi'nde bu yıl biri yurtdışından 12 sunulu, 35 poster bildiri olmak üzere toplam 47 öğrenci bildirisi yer alacak.
Danimarka Sütçülük Koleji Müdürü Hans Skjerning'in başkanlığında yapılacak “AB Ülkelerinde Mesleki Eğitim Sistemi” konulu panelde ise, Danimarka, Fransa, Slovenya ve Makedonya'daki mesleki eğitim sistemleri anlatılarak Türkiye'deki mesleki eğitim sistemi ile karşılaştırılacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.