Hemşirelerimize gereken değer verilmeli

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi, “Hemşireler Haftası” nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlık sektörünün büyük öneme sahip olmasına karşın, hak ettiği değeri göremediğini belirtti.
Sağlık sektörünün en önemli unsurunu “Hemşire”lerin oluşturduğuna dikkat çeken CHP İlçe Sekreteri Mustafa Kemal Yazar, şu görüşlere yer verdi; “Hemşirelerimiz, toplumda hekimin yardımcısı gibi algılanıyor. Sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğu dile getirilirse de bu söylem uygulamaya yeterince yansımıyor.
Ülkemizde temel eğitim sonrası akademi dışında branşlaşma olanakları yoktur. (Ameliyathane hemşireliği, Yoğun bakım hemşireliği, Onkoloji hemşireliği) gibi.
Bugün hastane ve sağlık ocaklarında çalışan hemşirelerin zaman zaman şiddete maruz kalmaları, saldırganlara ceza verilmemesi, hemşirelere yönelik yapılan saldırıların artmasına neden olmaktadır.
12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, hemşirelerin sorunlarının daha yakından incelendiği, çözüm üretmek, kendi meslekleri ile ilgili beklenti ve şikayetlerini dile getirmeleri için uygun platformların oluşturulması sağlanmalıdır.
Güç çalışma koşulları içersinde özverili, sabırlı, hoşgörülü olan dünyanın en kutsal mesleklerinden birini yapan değerli hemşirelerin gününü kutluyoruz.
Türkiye'nin çeşitli yerlerinde şiddete maruz kalan hemşirelerin güvenliklerinin yeterince sağlanması, şiddet uygulayanların cezalandırılması, hemşirelere uygulanan şiddetin tamamen önlenmesi tek düşüncemizdir.
Doktoru ve sağlık personelini tamamlayan en temel öğe hemşirelerimiz. Onların yürekleri, bilgileri ve cesaretleriyle topluma ve sağlığa koydukları ortadadır. Bunun için hemşirelere minnet borçluyuz. Türkiye'de hemşire sayısının nitelikli bir eğitim sonrasında arzu edilen noktaya getirilmesi temel hedef olmalıdır. Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm hemşerilerimizin gününü kutluyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.