Süt üreticileri mutlu değil!

 

Karacabey Süt Üreticileri Birliği'nin “2012 yılı Mali Olağan Kongresi”nde Mehmet Erdem başkanlığındaki yönetim aklandı.

Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda yapılan olağan kongreye 855 üyeden yaklaşık 50 süt üreticisi katıldı.

Divan Başkanlığını Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Vekili Şaban Çetizli'nin yaptığını genel kurulda Mehmet Erdem başkanlığındaki yönetimin faaliyet ve hesapları oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda ayrıca Süt Birliğine istifasını sunan 34 üreticinin üyeliği de oy birliğiyle düşürüldü.

Genel Kurulun açılışında konuşan Karacabey Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, 2006 yılında kurulan birliğin daha sağlam temellere oturması için mücadele ettiklerini vurguladı. 68 üyeyle başladıklarını kaydeden Erdem, bugünkü üye sayılarının 800'ü geçtiği bilgisini verdi.

Erdem konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Olağan mali genel kurulumuzu yaptığımız 24 Şubat 2011 tarihinden bu güne değin, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla yeni bir oluşum olan birliğimizin daha sağlam temeller üzerine oturmasına ve işlemlerin daha sağlıkla yapılabilmesi için belli bir sistem geliştirilmesine çalıştık.”

Hayvancılık sektöründeki sıkıntılara da değinen Erdem, “Kötü gidiş nedeniyle sütler para etmiyor. Maliyetler yüksek. Sıkıntılarımızı gerek Genel Merkez ve gerekse de siyasi girişimlerle dile getiriyoruz. Böyle giderse, hayvancılık bitme noktasına gelecek” dedi.

Süt üreticilerinin serbest piyasadan kaynaklanan sorunlarını bildiklerini de dile getiren Erdem, “Bu konuda da girişimlerimiz sürüyor. Ancak serbest piyasa koşullarına çok fazla müdahale şansımız bulunmuyor. Süt Birliği olarak elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Diğer taraftan ilçeye bağlı 14 köye Belediye işbirliğinde kurulacak Süt Toplama Merkezi ile ilgili protokolün imzalandığını belirten Başkan Erdem, “Proje çalışmalarımız sürüyor. Kuracağımız modern süt toplama merkezlerinin, üreticilerimizin sütlerine değer katacağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Köyler arası dostluk ve dayanışmanın pekiştirilmesi, gençlerin spor faaliyetlerine katılarak kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla destekledikleri Köyler Ligi Futbol Turnuvası ile ilgili de konuşan Erdem, “İlçe sporunun alt yapısının oluşmasına yönelik olarak düzenlenen spor turnuvasına sponsor olduk. Ortak menfaatlerimiz konusunda kurulan bu örgütümüzü ve yapılan bütün çalışmalarımızı desteklemenizi umuyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra okunan faaliyet, gelir-gider bilançoları ve denetim kurulu raporları oy birliğiyle kabul edilerek, Mehmet Erdem başkanlığındaki yönetim aklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.