Süt devi Sütaş Tire’de

Türkiye’nin Sütçüsü Sütaş A.Ş., ‘Ege Sütçülük Projesi’ kapsamında bugün İzmir’in Tire ilçesindeki dev yatırımı Tire Entegre Tesisleri’nin açılışını gerçekleştiriyor. Üst düzey devlet yetkililerinin yanı sıra Karacabey’den de çok sayıda katılımın olması beklenen açılış programı, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde saat 16.30’da başlayacak.
Türkiye’nin süt sektöründeki dev firmalarından Sütaş, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 bin m2’lik alanda 3 fabrika inşa edecek. Sütaş, bünyesinde süt çiftliği, yem tesisi, süt eğitim birimi, süt ve süt üretim fabrikalarının yanı sıra süt teknolojileriyle ilgili yüksekokulu da barındıracak olan fabrikanın, yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacağı bildirildi.
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Burada 100 bin metrekare alana sahip tesislerimizin temelini 2014 yılı Ekim ayında attık. Toplamda 65 milyon dolar yatırım yapacağız. Yıllık 100 bin ton süt işlenip, 500 ton yem üretilecek. Süt üreticisine yıllık 420 milyon lira kaynak sağlayacağız. Bölgede, yaklaşık 8 bin üreticiden süt alımı yapılacak. Tesislerimizde, 1 milyar lira yıllık ciro hedefliyoruz. Yatırımlarımızla, bölgesel kalkınmaya ve gelir dağılımını iyileştirilmesine katkı sağlayacağız. Biyogaz tesisimizle üretimi destekleyeceğiz. Sütün iyiliği ve bereketi Ege ve Akdeniz Bölgeleri’ne Tire’den yayılacak.”
Firmanın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, “Sütün iyiliğini ve bereketini yayarak, entegre şekilde sektörün yönetilmesi için çaba harcıyoruz. Doğal, süt ürünleri sunmak bizim misyonumuz. Üniversite ve üreticilerle eğitim çalışmaları yapıyoruz. Türkiye’de, 10 haneden 8’ine Sütaş ürünleri giriyor. 1600 araçlık filo ile rekabet üstünlüğüne sahibiz. Esas becerimiz bu çarkı aksatmadan döndürebilmek. Tire ve Küçük Menderes süt üreticiliğinin merkezi ve kalesi konumunda. 10 yılı aşkın süredir sektörün lider markasıyız. Son beş yılda 250 milyon dolar yatırım yaptık. 2020’ye kadar 300 milyon dolar daha yatırım yapacağız.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.