Bakırköy’de fidanlar toprakla buluşturulacak

Karacabey Bakırköy Mahalle Muhtarlığı, Bakırköy Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği ve Yeşil Hedef Doğa Gönüllüleri işbirliğinde bugün, ‘Fidan Dikim Organizasyonu’ düzenlenecek. Saat 14.00’te başlayacak etkinlik, Bakırköy Mahallesi girişi İzmir Karayolu üzerindeki alanda gerçekleştirilecek.
Ağaç ekim yerlerinin hazırlanmasında Karacabey Belediyesi’nin de katkı sağladığı fidan dikim organizasyonu ile ilgili Yeşil Hedef Doğa Gönüllüleri’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yeşili hedefleyen ve doğaya önem veren bir firma olarak, profesyonel ekibimizle 2012 yılından bu yana faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yeşili yaşatmanın doğada yaşayan tüm canlılar için inkar edilemez bir gereklilik olduğunun bilincindeyiz.
Hedefimiz; yok olan ormanlara ve çevre sorunlarına karşı çeşitli etkinliklerle kamuoyu oluşturmaktır. Bu sebeple geniş kitlelere ulaşarak toplumun her kesimine çevre bilincini kazandırmayı amaçlıyoruz. Doğa gönüllülerinin destekleriyle, gelişen teknoloji, sanayileşme ve duyarsızlık sonucu yok olan ormanlarımızın yerine yeşil alanlar oluşturmaktayız.
Üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle, daha iyi bir çevre ve gelecek kuşaklara sağlıklı bir biçimde doğal ortamlar oluşturmak adına çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Unutmayalım ki yaşadığımız ve birçok alanda faydalandığımız doğanın hakkını geri vermek görevimizdir.
Bu kapsamda, Bakırköy Mahalle Muhtarlığı ve Bakırköy Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği ile birlikte bugün organize edeceğimiz Fidan Dikim Organizasyonu’na katılmak isteyen tüm doğaseverleri aramızda görmekten onur duyacağız. Bizlere bu etkinlikte destek veren tüm doğasever kuruluşlara teşekkür ediyoruz.”
İlk olarak Bakırköy Düğün Salonu’nda belge ve plaket töreniyle start alacak olan ağaç dikim organizasyonu, doğasever ve öğrencilerin de katılımıyla fidanlar toprakla buluşturulacak. Etkinlik ikramla sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.