Suriyeliler’e anne sütü anlatıldı

Karacabey Devlet Hastanesi, 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı ve önceki gün daha çok Suriyeli vatandaşların yaşadıkları çadırlarda vatandaşlarla bir araya gelerek anne sütünün önemini anlattı.
Karacabey İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem’in de yer aldığı program kapsamında ilçede çadırların bulunduğu Sultaniye ve Fevzipaşa Mahalleri’ne giden Devlet Hastanesi yetkililerin, burada yaşam mücadelesi veren Suriyeliler tarafından ilgiyle karşılandı.
Verimli geçtiği gözlenen programla ilgili bilgi veren Anne Sütü Komite Başkanı Hemşire Ayşe Başar, hafta boyunca Devlet Hastanesi girişinde stant açarak, gebeleri ve yeni anne olanları emzirme ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtarak bilgilendirdiklerini, şimdi de Suriyeli vatandaşlara anne sütünün önemini konusunu anlattıklarını söyledi. Başar, anne sütünün bir çocuğa bırakılacak en büyük miras olduğuna bir kez daha vurgu yaptı.
Karacabey Devlet Hastanesi’nin bu konuya çok önem verdiğini ifade eden Hemşire Ayşe Başar, “Bebeğe ilk 6 ay anne sütü verilmesini teşvik ediyoruz. Hastanemiz önüne kurulan stantla annelere anne sütünün önemini anlattık. Maksadımız geleceğimiz olan çocuklarımızın en ideal gıda olan anne sütü ile beslenmelerini sağlamak. Hastanemize başvuran annelerin emzirme oranı yüzde 90. Biz bu oranı yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Taburcu olan anneleri 6 ay boyunca takip ediyoruz. Eğitimler düzenleyerek anneleri ve anne adaylarını bilgilendiriyoruz. Burada sadece anne ya da anne adayları değil, babalar, anneanne, babaanne ve dedelere de önemli görevler düşüyor.” dedi.
Hastanedeki faaliyetlerinin yanı sıra sahaya da indiklerini belirten Başar, “Karacabey’de daha çok Suriyeli vatandaşların yaşadığı çadırları gezip, anne sütünün önemini anlattık. Bizleri çok güzel karşıladılar. Eğlenceli dakikalar geçirdik. Bu konuda bizlere destek olan İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın Volkan Çiğdem’e de teşekkür ediyorum. Faaliyetlerimiz okullarımızda da devam edecek. Bu konu gerçekten çok önemli.” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.