Suriyeliler battaniye bekliyor

Karacabey İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Temsilciliği, Suriye için “Her evden bir battaniye” kampanyası başlattı.

Suriye'deki insanlık dramına değinen İHH Temsilcisi Hüseyin Kahraman, kışın gelmesiyle birlikte özellikle çocukların donarak öldüğüne dikkat çekti.

Kampanyaya destek beklediklerini dile getiren Kahraman, yardım TIR'ının Pazar günü Orman İşletme Şefliği önünden Suriye'ye hareket edeceğini söyledi. Kampanyanın yaklaşık 15 gündür sürdüğünü kaydeden Kahraman, yardımların artması durumunda ikinci yardım TIR'ını da Suriye'ye gönderebileceklerini kaydetti.

Battaniye, atkı, bere, eldiven, hırka, kazak, patik, şal, çorap ve süveter gibi kışlık giysi topladıklarını belirten Kahraman, duyarlı vatandaşların yardımda bulunmasını istedi. 

“Acının rengi, coğrafyası olmaz” diye konuşan İHH Temsilcisi Hüseyin Kahraman “Suriyeliler ağır kış şartları altında hayat mücadelesi veriyor. Özellikle çocuklar donarak ölüyor. Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeyi insani bir görev biliyoruz. Gün, savaşın neden ve nasılına bakmadan, etnik kimlik tartışmalarını bir kenara bırakarak Suriyeli kardeşlerimize insani görevimizi yapma günüdür. Toplanan yardımlar Pazar günü Suriye'ye doğru yola çıkacak ve İHH depolarından Suriyelilere dağıtılacak. Duyarlı, yardımsever halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Suriye'de donarak ölen bebeklerin, Siverek'te buz tutan eşekler kadar medyada yer almamasına da tepki gösteren İHH Temsilcisi Hüseyin Kahraman, battaniye ve kışlık giysi yardımında bulunmak isteyenlerin, 0536 763 66 76 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceklerinin söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.