Sünlük Köyü’ne “Su” sözü!

 

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, M. Kemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut ve AKP İlçe Başkanı Kerim Akça, önceki gün Sünlük köyüne giderek vatandaşları dinledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik açıklamasında, “Sünlük Köyü’nde vatandaşlarımızla görüştük. Burada vatandaşlarımızın Gümüş Su'ya vermiş olduğumuz su ile ilgili bir kısım endişelerini dile getirdiler. Bizim kiralamış olduğumuz su saniyede bir litre akacak. Vatandaşımızın endişe etmesini gerektirecek bir şey yok. Vatandaşımız haklı olarak hem Suuçtu Şelalesinin, hem de aşağıda bu sudan yararlanan diğer köylerimizin mağdur olmasından endişe ediyor. Bu konuda vatandaşımızın endişe etmemesini istiyorum. Çünkü bizim verdiğimiz su zaten 1lt/sn'lik bir su, dolayısıyla buradaki diğer vatandaşlarımızın kullanacakları suya herhangi bir zararı olmayacaktır” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, sıkıntıları yerinde görmek istediklerini belirterek, “Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamamasıdır. Bizim bu kaynaktan kiraladığımız su sadece 1 lt/sn. Bu, kaynağı etkileyebilecek derecede yüksek bir su değil, ancak yine de yerinde tespitlerimizi yaparak köylülüklerimizi rahatlatmak istedik. Köylülerimizin diğer sıkıntıları ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Vatandaşlarımızın refaha erişmesi bizi mutlu eder, köyümüzün en önemli sıkıntılarından biri su. Kanalizasyon ve doğal arıtma sistemlerinin olmadığını da yerinde tespit ettik. En yakın zamanda teknik elemanlarımız gelecek, Sünlük köyümüzün gölet talepleri var. 2013 yılında bu talebi değerlendireceğiz. Yapacağımız gölet aynı zamanda 4-5 köyümüzün de su ihtiyacını karşılayacak” diye konuştu.

Kaymakam Kazım Karabulut ise, köylülerin yanlış bilgilendirmeden kaynaklanan endişelerinin giderildiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.