CHP kongresine itiraz!

 

Kongre ilanlarının gazetelerde yayınlatılmadığı ileri sürüldü:

Gönül Avil’in zaferiyle sonuçlanan seçime dün son saatlerde Cavit Hüseyin Akıncı ile Vedat Zobar’ın kongre ilanlarının gazetelerde yayınlatılmamasını gerekçe göstererek İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ettikleri öğrenildi.

Kongrenin tekrarlanması gündeme gelen CHP’de işler arap saçına dönerken, son kararı İlçe Seçim Kurulu’nun vereceği bildirildi.

            Cavit Hüseyin Akıncı ile Vedat Zobar isimli delegelerin kongre ilanlarının gazetelerde yayınlatılmadığını ileri sürerek seçime itiraz ettikleri belirtildi. Tüzük gereği kongre ilanlarının gazetelerde yayınlanmasının gerekli olduğu ifade edildi.

            Kongre ilanlarının CHP eski İlçe Başkanı Mümin Ereselli’nin talimat vermesine karşın İlçe Sekreteri Sebahattin Soner’in gazetelere vermediği ileri sürüldü.

            Bu olayın bilinçli mi yoksa bilinçsizce mi meydana geldiğini sorgulayan CHP’li delegeler, “Bu nasıl kongre? Düşman olsa böyle bir şey yapmaz. Kendi partimize kendimiz zarar veriyoruz. Sonuçta Gönül Avil, 118 delegenin desteğini alarak seçimi kazandı. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Bu tür kargaşalar CHP’ye zarar veriyor. Her koşulda yine Gönül Avil’i destekleriz” diye konuştu.

Pehlivan: Aday değilim!

Diğer taraftan kongrede adaylıktan çekilen Kemal Pehlivan, seçim tekrar edilse bile aday olmayacağını açıkladı.

            İtiraz dilekçelerine de son ana kadar karşı çıktığını belirten Pehlivan, “Bu saatten sonra seçime yapılan itirazlar CHP’ye zarar verir. Kavgacı bir süreçte kesinlikle yokum. Kongre tekrarlansa bile aday olmayacağım. Sayın Gönül Avil, ilçe başkanımdır, ne zaman isterse partimin vereceği her göreve hazırım. CHP için seve seve çalışırım” dedi.

             

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.